V Mežici je potekala premiera filma, ki so ga ustvarili otroci iz mežiškega vrtca (FOTO)

V sredo, 9. 6. 2021, je v Narodnem domu Mežica potekala premiera animiranega filma, ki so ga pod mentorstvom zavoda Petida ustvarili otroci mežiška vrtca, v sodelovanju z vzgojiteljicama Kajo Hancman in Matejo Smrtnik.
_DSC4312

Ob tem je pomočnica ravnatelja v vrtcu pri OŠ Mežica Romana Šepul za Koroške Novice povedala: “Strokovna direktorica zavoda dr. Petra Štirn Janota ter ožja sodelavka Darja Štirn – mentorici projekta, sta nam nudili strokovno in finančno podporo ter povezavo z umetnikoma, ilustratorko Anko Kočevar in glasbenikom Andrejem Fonom”, slednja sta namreč z otroki ustvarila animiran film »Počitnice za tri može«.

Kot je še dejala, je sodelovanje potekalo celo šolsko leto, vendar zaradi epidemioloških razmer v državi le preko dopisovanja s pismi in Zooma.

Celoten proces dela so po besedah Romane Šepul otroci samostojno predstavili ob podpori svojih vzgojiteljic in fotografij, ki so nastale med ustvarjanjem filma. Na premieri pa so se tudi prvič srečali v živo z glasbenikom ter ustvarili improviziran koncert. Ilustratorka jih je pozdravila še z zadnjim pismom. Skupaj s svojimi najdražjimi so si film premierno tudi ogledali.

“Vsem, ki so sodelovali v projektu smo neizmerno hvaležni za priložnost. Ob koncu premiere so se otroci posladkali s torto, ki jo je podaril župan Dušan Krebel. Za pomoč in podporo se zahvaljujemo tudi ravnatelju dr. Janko Plešniku,” je ob koncu dejala pomočnica ravnatelja vrtca pri OŠ Mežica.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.