Search
Close this search box.

V Galeriji Ravne, KGLU in KPM že tradicionalna Poletna muzejska noč

Že tradicionalno, vsako tretjo soboto v juniju, po slovenskih krajih poteka Poletna muzejska noč. Tako se je v soboto, 15. junija, v muzejih in galerijah po vsej Sloveniji zgodilo več kot 370 dogodkov. Tudi v Galeriji Ravne, v Koroški galeriji likovnih umetnosti ter v Koroškem pokrajinskem muzeju so pripravili več dogodkov.

V muzejih in galerijah so na ta dan želeli pritegniti čim več obiskovalcev in jim pričarati lep poletni dan in večer. V Slovenj Gradcu in na Ravnah so obiskovalce razveselili z brezplačno vstopnino, javnim vodstvom in delavnico ter odprtjem galerije in muzeja vse do 21. ure.

V Galeriji Ravne je bilo ob 10. uri vodstvo po razstavi Vesne Bukovec: Briga me za konec sveta/I can`t be bothered with the end of the world, kjer je obiskovalce po razstavi popeljal kustos razstave Jernej Kožar. Če ste vodstvo zamudili in si razstave še niste ogledali, si lahko več o njej preberete TUKAJ.

V Koroškem pokrajinskem muzeju so ob 18. uri pripravili brezplačno delavnico za otroke in družine Izdelaj si afriško masko. Delavnico so pripravili v sodelovanju s Špelo Regulj iz Slovenskega etnografskega muzeja. Na delavnici so si najprej pogledali razstavo Afrika treh muzejev, o kateri si lahko več preberete TUKAJ, nato pa so se lotili ustvarjanja.

V galeriji spodaj si poglejte kaj so ustvarili na delavnici Izdelaj si afriško masko.

Poleg delavnice so si lahko obiskovalci ogledali stalne in občasne razstave Koroškega pokrajinskega muzeja, vse do 21. ure.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu pa so si lahko ogledali poletno razstavo Nezaslišani svet, ki ga imam v glavi, katere otvoritev je bila v petek, 14. junija 2019 in bo na ogled vse do 22. septembra.

Dogodki