Search
Close this search box.

Svetovni dan kmetic: V Podgorju bo na ogled predstava Kanarčkova župca

V soboto vabljeni v Podgorje, na ogled predstave Kanarčkova župca.
Fotografija je simbolična

Koroški deželni teater, ki ima za sabo več kot deset let delovanja in je eno od najmlajših ljubiteljskih gledališč v državi, se bo predstavil v Podgorju pri Slovenj Gradcu, kjer bo na ogled predstava z naslovom Kanarčkova župca. Avtor predstave je Miloš Radović. Sergej Dolenc, ki je predstavo režiral, besedilo zanjo prevedel in priredil, v njej pa tudi igra, pravi, da je Kanarčkova župca zgodba o ljubezni.

“Drage moje dame, da ne pozabite na našo gledališko igro Kanarčkova župca, ki bo v soboto ob 19. uri v Kulturnem domu Podgorje. Lepo vabljene ve in vaši družinski člani. Na ta dan bomo z eno lepo noto zaokrožile naše 30-letno plodno delo. Delo, ki smo ga kronale s plaketo MO Slovenj Gradec in proslavile svetovni dan kmetic,” je v povabilo na Facebooku zapisala predsednica Društva kmetic Mislinjske doline Jožica Jeromel.

Organizacija združenih narodov od leta 2008 15. oktobra obeležuje svetovni dan kmetic. Z njim priznava ključno vlogo in prispevek kmetic in podeželskih žensk pri krepitvi razvoja kmetijstva in podeželja, izboljšanju zanesljive preskrbe s hrano in izkoreninjenju revščine na podeželju.

V soboto vabljeni v Podgorje, na ogled predstave Kanarčkova župca.