Search
Close this search box.

Sodelujte v natečaju “Huga Wolfa” in osvojite 2.500 evrov

Javni natečaj za izbor celostne grafične podobe obeležitve 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa

Leta 2020 obeležujemo 160-letnico rojstva mednarodno uveljavljenega, v Slovenj Gradcu rojenega skladatelja Huga Wolfa. S kulturnimi dogodki, ki bodo potekali skozi vse leto, želijo na Ministrstvu za kulturo okrepiti prepoznavnost tega izjemnega umetnika in poudariti pomen njegovega dela za razvoj glasbe. Z javnim natečajem pa želijo izbrati celostno grafično podobo te pomembne obletnice.

FOTO: Spletna stran MO Slovenj Gradec

Slovenija je bila zaradi svoje geografske lege od nekdaj stičišče različnih kultur in zato tudi vsaj začasna domovina številnim umetnikom, ki danes sodijo med najuglednejša imena v mednarodni javnosti. Mojster samospeva, skladatelj Hugo Wolf, je svoje izjemno ustvarjalno, čeprav kratko in tragično življenje, preživljal v Slovenj Gradcu in na Dunaju. Njegova glasba, s katero je zaznamoval celoten srednjeevropski kulturni prostor, je še danes priljubljena med glasbenimi navdušenci. Z izbrano CGP želijo na ministrstvu domači in mednarodni javnosti predstaviti Huga Wolfa kot srednjeevropskega skladatelja slovenskih korenin, ki ima zasluge za razvoj moderne glasbene umetnosti.

Na javnem natečaju lahko sodelujejo pravne in fizične osebe, ki delujejo na področju oblikovanja vizualnih komunikacij. Če je prijavitelj pravna oseba, mora v prijavnem obrazcu navesti, kdo je avtor predloga. Na javnem natečaju ne smejo sodelovati predstavniki organizatorja, člani komisije ali njihovi ožji sorodniki do vključno drugega kolena.

Celotno vsebino razpisa in pogoje najdete TUKAJ, kjer si lahko preberete tudi biografijo Huga Wolfa.

Naj še omenimo, da je skrajni rok za prijavo na natećaj ponedeljek, 9. 12. 2019 do 12.00. Odpiranje prijav in pregled predlogov bo v četrtek, 12. decembra 2019, ob 12.00 v prostorih Ministrstva za kulturo, Maistrova 10, 1000 Ljubljana. Odpiranje prijav ne bo javno. Predlogi, ki ne bodo izbrani, bodo prijaviteljem na njihovo zahtevo vrnjeni v roku 15 delovnih dni po objavi zmagovalca natečaja. Strokovna komisija, ki jo bo imenoval minister za kulturo, bo na podlagi meril iz točke 9 ocenila samo tiste predloge, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje.

Predlog CGP, ki ga bo strokovna komisija ocenila z najvišjim številom točk, bo prejel nagrado v znesku 2.500,00 EUR neto. Nagrada vključuje odkup materialnih avtorskih pravic za uporabo zmagovalnega predloga CGP. V primeru, da bo prijavitelj zmagovalnega predloga fizična oseba, mu bo nagrada izplačana v roku 30 dni od sklenitve pogodbe o prenosu materialnih avtorskih pravic na organizatorja, pri čemer se dohodek šteje za dohodek, ki je obdavčen v skladu z zakonom o dohodnini (ZDoh-2). V primeru, da bo prijavitelj zmagovalnega predloga pravna oseba ali fizična oseba z dejavnostjo, mu bo nagrada izplačana po sklenitvi omenjene pogodbe in v roku 30 dni od izstavitve računa v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost (ZDDV-1). Plačilo davkov in prispevkov, povezanih z izplačilom nagrade, bremeni organizatorja.

Organizator si pridržuje pravico ustaviti postopek, zavrniti vse prijave ali odstopiti od izvedbe javnega natečaja, pod pogoji in ob smiselni uporabi 90. člena Zakona o javnem naročanju (ZJN-3).

Pri tem naj še omenimo, da so v Kulturnem domu Slovenj Gradec pripravili bogato in raznoliko abonmajsko sezono 2019/2020. V novi sezoni želijo, da bi čim več ljubiteljev umetnosti v programu, ki ga ponujajo, našlo veliko lepega. Med drugim so za vse ljubitelje dobre glasbe, v sodelovanju z Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec, pripravili Wolfov koncertni abonma – Wolf povezuje ter tako obeležili 160-letnico rojstva skladatelja Huga Wolfa, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vsi kreativci in oblikovalci pa vabljeni k natečaju.

Vir: Ministrstvo za kulturo

Dogodki

Javni natečaj za izbor celostne grafične podobe obeležitve 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa