Search
Close this search box.

SHOTS že peto leto zapored med TOP 100 filmskimi festivali na svetu

Filmskemu festivalu SHOTS se je uspelo že peto leto zapored uvrstiti med top 100 filmskih festivalov na svetu.

Filmski festival SHOTS je v petih letih do sedaj vsako leto prejel najvišje možne ocene in tako vsako leto prejel naziv TOP 100 filmski festival na svetu. Naj spomnimo, da je letošnji festival pred dvorcem Rotenturn v Slovenj Gradcu v treh večerih ponudil 13 filmov iz devetih držav.

Kako je bilo, kaj so po festivalu povedali organizatorji in kdo so bili zmagovalci festivala si lahko preberete tukaj.

Organizatorji festivala pojasnijo, da “ocena – spadati med top 100 filmske festivale na svetu izmed 9.000 (prejšnja leta je bilo število festivalov višje, letos se je dejanskih festivalov zaradi koronavirusa odvilo precej manj) – je opredeljena na podlagi ocen filmskih gostov t.j. mednarodnih filmskih avtorjev, katerih film se je odvrtel na festivalu,” ter dodajo, da imajo ti avtorji priložnost vsak festival, na katerega se je uvrstil njihov film, oceniti z ocenami od ena do pet na podlagi različnih kriterijev kot so: kvaliteta festivala, vrednost, komunikacija, gostoljubnost ter mreženje.

Maša Flogie pove: “Ta naziv je izredno močna potrditev za naše delo z vidika mednarodnega merila. Če smo se na začetku počutili, da prinašamo spremembo kraju in regiji, smo zdaj prepričani, da s svojim delom pripomoremo k razvoju filmske kulture tudi na državnem in mednarodnem nivoju.Pravi še: “Naziv prinaša določeno mero potrditve, a največjo nagrado prejmemo v odzivih na prizorišču in preko druženja z našimi filmskimi gosti, ki so nam do zdaj še vsako leto polepšali prav vsak dan, ki ga preživimo skupaj; povejo nam, da občutijo neverjetno dobro energijo s strani ekipe, da si takšne gostoljubnosti niso znali niti predstavljati, predvsem pa so izredno hvaležni za natančno premišljen dnevni program, ki temelji na raziskovanju Koroške in spoznavanje regije, ter za pomemben prostor, ki ga odpiramo in odmerjamo razvoju filmske kulture.

Prizorišče presune marsikaterega gosta.

Flogiejeva še doda, da gostom ne vzamejo diha samo lepote regije, ampak jih v veliki meri presune tudi prizorišče: “začudijo se, da ta prostor ekipa spremeni v takšno filmsko pravljico in da ga napolni tako zvesta in številčna publika, ki lahko konkurira največjim festivalom,” zaključi sogovornica.

FilmFreeway nas je razveselil s prav posebno novico. Ponovno smo uvrščeni med top 100 filmske festivale na svetu! To nam…

Objavil/a SHOTS Film Festival dne Sreda, 02. september 2020
Tako je ekipa sporočila veselo novico.

Na povezavi tukaj najdete ocene avtorjev.

Dogodki