S plesno predstavo Chorus bodo na Ravnah otvorili Svobodni abonma

V Kulturnem centru Ravne je že vse pripravljeno za prvo predstavo, ki si jo lahko v okviru Svobodnega abonmaja ogledate danes ob 19.00.

V Kulturnem centru Ravne je že vse pripravljeno za prvo predstavo, ki si jo lahko v okviru Svobodnega abonmaja ogledate danes ob 19.00.

V Kulturnem centru Ravne so se namreč odločili, da odprejo novo abonmajsko stran, namenjeno sodobnemu plesu. V sezoni 2018/19 bodo v Kulturnem centru otvorili Svobodni abonma. Kot pravijo, je gledališče več kot le oder in beseda – v prvi vrsti predstavlja naše telo, ki ga postavljamo v ospredje.

Tako si lahko danes ob 19.00 ogledate eno najodmevnejših plesnih predstav predstavnikov mlajše generacije, Chorus. S katero izjemna zasedba mladih plesalcev z Žiganom Krajnčanom in Gašperjem Kunškom na čelu ob živi glasbeni spremljavi multiinstrumentalista Kristijana Krajnčana že od premiere navdušuje občinstvo in kritike. »Ples je vselej lociran vmes – v neki pogoj skupnosti. Nima lastne pozicije; je dar, ki ga prejmemo brez sprejetja, dar, ki ga damo brez dajanja,« je v imenu ustvarjalcev zapisal Jan Krmelj. 

Plesna predstava Chorus

  • Koreografija in režija: Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Jan Krmelj
  • Gibalni principi: Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek
  • Konceptualna zasnova: Jan Krmelj (DivinaMimesis)
  • Izvajalci: Sara Janašković, Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek, Teja Modrijan, Kristýna
  • Šajtošová, Gregor Luštek, Kaja Lorenzi in Alex Tesch
  • Skladatelj & izvajalec glasbe: Kristijan Krajnčan

V prvi sezoni Svobodnega abonmaja si boste ogledali dve gostujoči CHORUS, ki je na sporedu danes in BRITEV, se udeležili delavnice sodobnega plesa (ki je za abonente gratis) in se odpravili na premiero avtorske produkcije Gledališča DELA NAVZGOR – plesni performans koprodukcije delavnic Sodobnega plesa in Gledališče ŠOLA.

Vstopnice si lahko zagotovite preko spleta TUKAJ ali pa eno uro pred predstavo. Za celoten abonma boste odšteli 30 evrov, za posamezno predstavo pa 12 evrov.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije