Search
Close this search box.

Prihajajo 17. ravenski dnevi s tradicionalnimi dogodki in presenečenji

Med 18. in 26. avgustom 2018 se bodo na Ravnah odvijali tradicionalni Ravenski dnevi. Poleg že tradicionalnega šotorskega dogajanja je organizator letos poskrbel za nemalo presenečenj.

V soboto bo dogajanje otvorila gasilska veselica z Ansamblom Roka Žlindre, že naslednji dan pa bodo na svoj račun prišli najmlajši. V parku se bo namreč odvijal Koroški otroški festival. Zvrstile se bodo številne športne in ustvarjalne delavnice, otroci si bodo ogledali čarovniško predstavo, se zabavali z Romano Kranjčan, se vozili s kočijo, z gasilsko lestvijo, plezali, skakali po napihljivih gradovih, se kotalili v zorbing žogah, dogajalo pa se bo še marsikaj drugega. Vse dejavnosti bodo brezplačne.

Posebej pestro bo v sredo, ko bo v centru mesta tradicionalni Avguštinov sejem, Koroška kuhina in prireditev Pod dežnikom. Hkrati bo pred Kulturnim centrom organizirana Kulturna plaža. Popoldne bodo pred gostilno Lečnik pekli vola, zbrane pa bo zabaval S.O.S. kvintet.

Četrtek bo dan za glasbo, saj se bosta zvrstila kar dva koncerta. V grajskem parku bo nastopil Faušdur Band, zatem pa v šotoru pri mestnem kopališču še Poskočni muzikanti. Glasbeno bo obarvan tudi konec tedna. V soboto bodo ljubitelje glasbe navdušili Lea Sirk, S.A.R.S., Manouche in D.J. Ukac, v nedeljo pa se bodo na županovem sprejemu upokojencev predstavili zmagovalci Festivala Guštanj 2018.

Organizatorja Ravenskih dni sta Občina Ravne na Koroškem in Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti.