Search
Close this search box.

Preko 200 obiskovalcev je v Slovenj Gradcu prisluhnilo predavanju prof. dr. Renate Salecl

Prof. dr. Renata Salecl je danes v Koroški galeriji likovnih umetnosti pripravila predavanje o samotnem dejanju odločanja in o oblikah ter posledicah ljubezenskih izbir.

Več kot 200 obiskovalcev je danes v Koroški galeriji likovnih umetnosti prisluhnilo častni občanki Mestne občine Slovenj Gradec, filozofinji in sociologinji, prof. dr. Renati Salecl.

Prof. dr. Renata Salecl je septembra lani prejela naziv častna občanka Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2019.

Na približno uro in pol dolgem predavanju je dr. Salecl spregovorila o potrošniški družbi, narcistični kulturi, preobilju izbire, o domnevni svobodi in hromeči tesnobi ter kako vse to vpliva na ljubezenske izbire. Pravi, da se danes pojavljajo še občutki manjvrednosti in neustreznosti ter izumiranje starih pravil. Rezultat je naša izgubljenost in hlastanje po idealu.

Govora je bilo o samotnem dejanju odločanja in o oblikah ter posledicah ljubezenskih izbir.

Med drugim je nekaj besed namenila tudi odnosom med partnerjema, kako je mogoče preko spleta poiskati idealnega partnerja, da je ljubezen slepa ter o varanju in o tem, da nekateri pari ves čas živijo v zanikanju. Dotaknila se je tematike objavljanja fotografij na socialnih omrežjih in vpliv “všečkov” na našo samopodobo. Vse povedano pa je podkrepila in razložila na konkretnih primerih.

Na koncu se je predavateljici zahvalil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler in častna občanka prof. dr. Renata Salecl.

Kot smo že poročali je prof. dr. Renata Salecl, septembra lani prejela naziv častna občanka Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2019. Domačinka iz Slovenj Gradca, ki je redna profesorica sociologije na Filozofski fakulteti in je zaposlena kot znanstvenica svetnica na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in sodeluje na mnogih univerzah po svetu. S svojimi dosežki in zanjo značilnim načinom promocije Slovenj Gradca pa je izjemno veliko prispevala k mednarodni prepoznavnosti Mestne občine Slovenj Gradec, zlasti pa Slovenj Gradca – mesta Glasnika miru. Več o prof. dr. Renati Salecl in o tem zakaj je prejela naziv častne občanke si lahko preberete TUKAJ.

LJUBEZENSKE IZBIRE V KOROŠKI GALERIJI LIKOVNIH UMETNOSTI:

Preberite tudi: V KGLU na ogled postavili dela, ki so nastala v sklopu gibanja Arte Utile ter tudi druge segmente Poggijeve umetnosti (FOTO)

Dogodki