Search
Close this search box.

Pod lipo pri Marinu bo spet veselo. KD Šentanel vabi k sodelovanju glasbene skupine in društva

V Šentanelu pri Marinu bo spet veselo. KD Šentanel tudi letos prireja srečanje »Pod lipo sred vasi pesem zadoni« in vabi k sodelovanju različne pevske in glasbene skupine, da se jim pridružijo na njihovi drugi prireditvi, za katero upajo, da bo postala tradicionalna.

Gre za vokalno, pevsko in instrumentalno srečanje, ki bo potekalo 30. 6. 2019 od 11.00 do 16.00 pri Marinu (Miler) v Šentanelu. Na njem je lani sodelovalo preko 120 nastopajočih, ki jih je prišlo podpret približno 350 obiskovalk in obiskovalcev od blizu in daleč. Prireditev je spremljalo tudi bogato dogajanje na stojnicah, kjer so lahko gostje kupili in si ogledali izdelke domače obrti, ročna dela ter okušali koroške dobrote.

Na prireditvi leta 2018 je sodelovalo več kot 120 nastopajočih.

Pred letošnjo prireditvijo je organizator Ferdo Piko povedal: »Ker smo lani prvič izvedli tako množičen nastop različnih skupin, ki je bil zelo dobro sprejet tako med nastopajočimi kot ostalimi gosti, smo se odločili, da to srečanje postane tradicionalno. Zato letos ponovno vabimo k sodelovanju vse nastopajoče in tudi obiskovalce, da se nam pridružijo konec junija v Šentanelu ter z nami preživijo pester in zanimiv dan.«

Kot je še povedal Ferdo Piko, ki vodi tudi Šentanelske pavre, bodo s soorganizatorji zopet poskrbeli, da bo ponudba na stojnicah pestra in raznolika. Za vse nastopajoče, ki se bodo odzvali povabilu in na prireditvi tudi nastopili, bodo pripravili pogostitev. »Žejni in lačni ne bodo«, pravi Ferdo, ki dodaja, da je pa zaradi lažje organizacije potrebna predhodna prijava na telefonsko številko 051 348 038, kjer boste dobili tudi vse dodatne informacije in se dogovorili za čas nastopa, ki naj bi trajal nekje med 10 in 15 minut na skupino oziroma posameznika.

Milan Piko je v dveh letih zgibal približno sto tisoč papirjev

Naj omenimo, da bo v Šentanelu na ta dan, na ogled tudi razstava Milana Pika, upokojenca iz Mežice, ki je zadnji dve leti veliko časa namenil izdelovanju različnih izdelkov iz papirja z origami in kviling tehniko, ki ju kombinira tudi z lesom, občasno pa izdela še kakšen bonsaj ali kaj iz lesa, kakšno mesoreznico ali pa okrasek.

Dogodki