Search
Close this search box.

Partljičeva komedija Ščuke pa ni: Po dozo smeha v Črno (VIDEO in FOTO)

Gledališki krožek mladih (GKM) Delavsko prosvetnega društva (DPD) Svoboda Črna na Koroškem vabi na ogled komedije Ščuke pa ni.

Gledališki krožek mladih (GKM) Delavsko prosvetnega društva (DPD) Svoboda Črna na Koroškem bo v torek, 13. avgusta 2019, ob 19.30. uri v Kulturnem domu v Črni na Koroškem, v okviru 64. Koroškega turističnega tedna postavil na oder tretjo gledališko predstavo v njihovem štiriletnem gledališkem ustvarjanju.

Kaj je bolj slovensko od goveje juhe in frajtonarice? Zagotovo je to nevoščljivost in prerekanje. Predstava Ščuke pa ni se ukvarja ravno s temi, za Slovence tako značilnimi značajskimi potezami. Na ogled nam jih postavlja v vsem blišču in bedi, predvsem pa z vso privoščljivostjo in metanjem polen pod noge, ki so nam tako domači, da so že del vsakdana.

GKM je sicer deloval že prej, bogatil je kulturni prostor predvsem z recitali. Leta 2015 so se prvič predstavili z avtorskim delom Gvida Jančarja z naslovom Klop ob Večni poti številka 9, kjer so se mladi igralci preizkusili in skupaj z režiserjem spoznali, da zmorejo še kaj več.

FOTO: Facebook Gledališki krožek mladih – DPD Svoboda

Dve leti pozneje so se v sklopu 62. Koroškega turističnega tedna predstavili s Partljičevo komedijo z naslovom Krivica boli. Od avgusta 2017 do 28. decembra 2018, ko so predstavo zadnjič odigrali v Železni Kapli, so se občinstvu predstavili enajstkrat. Od tega med drugim na Hrvaškem otoku Šolta in v Žerjavu, kjer so komedijo odigrali na prostem.

Preberite tudi: V Črni podelili nagrade najboljšim na K24 Ultra-trail race (FOTO in VIDEO)

Igralci z režiserjem prisegajo na dela Toneta Partljiča. V letošnjo sezono nas bodo popeljali s komedijo Ščuke pa ni. Precejšen zalogaj za osem mladih igralcev, ki pa se izziva niso ustrašili. Obljubljajo sproščen in smeha poln večer.

VIDEO: Gledališki krožek mladih – DPD Svoboda Črna na Koroškem. Del komedije Ščuke pa ni.

[aiovg_video id=88985]

Naj omenimo, da so prvo dejanje predstave Ščuka pa ni, s katerim so občinstvo več kot navdušili, odigrali pred dnevi v Domu starejših Na Fari, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Dogodki

Gledališki krožek mladih (GKM) Delavsko prosvetnega društva (DPD) Svoboda Črna na Koroškem vabi na ogled komedije Ščuke pa ni.