Search
Close this search box.

Črnjani so z obiskom sokrajanov v domu starejših na Prevaljah začeli 64. Koroški turistični teden (VIDEO in FOTO)

V Črni na Koroškem se je včeraj, 8. avgusta, začel že 64. Koroški turistični teden, v okviru katerega se bo do 18. avgusta v Črni in okolici odvilo 81 različnih prireditev. Kot smo pred dnevi izvedeli od županje mag. Romane Lesjak in predsednice TD Štefanije Emeršič, je na letošnjem programu tudi kar nekaj novosti, seveda pa se bodo odvile tudi številne že uveljavljene in tradicionalne prireditve, brez katerih turističnega tedna ne bi bilo.

VIDEO: Izjava predsednice Turističnega društva Črna, Štefanije Emeršič

[aiovg_video id=88911]

Tako kot lansko leto, so Črnjani tudi letošnji že 64. Koroški turistični teden začeli v domu starejših na Prevaljah, kjer so skupaj z županjo mag. Romano Lesjak in predstavniki DU Črna, sokrajanom in ostalim oskrbovancem predstavili novosti in dogajanje v Črni v preteklem letu ter poskrbeli za glasbeni in kulturni program, ki so ga sooblikovali mladi iz Črne, DPD Svoboda – Gledališki krožek mladih in Vokalno instrumentalna skupina Stečine.

VIDEO: Vokalno instrumentalna skupina Stečine

[aiovg_video id=88882]

FOTOGAERIJA: Koroški turistični teden v Domu starejših Na Fari

VIDEO: DPD Svoboda – Gledališki krožek mladih v Domu starejših Na Fari

[aiovg_video id=88985]

Ena od novosti 64. Koroškega turističnega tedna je tudi sodelovanje s Kitajci. Tako bosta delegata s Kitajske obiskala Črno že naslednji teden, ko bosta 15. avgusta ob 12.00 s predstavniki Občine Črna na Koroškem, podpisala memorandum o medsebojnem sodelovanju, ki bo temeljilo na športnem, kulturnem, turističnem področju, predvsem na poudarku zimskih športov, saj sta tako Črna kot Harbin prepoznavna tudi po olimpijcih, seveda pa je obema skupen tudi sneg in gradnja skulptur. Več o sodelovanju si lahko preberete TUKAJ.

Od novosti velja izpostaviti še K24 ultra trail race, ki v Črni poteka že od včeraj in sovpada s tradicionalnim Maratonom kralja Matjaža. Srečanje dvojčkov, ki se ga županja tudi zelo veseli. Kot je dejala, je bilo nanj do torka prijavljenih že 17 parov, lahko pa bi jih bilo še enkrat toliko.

VIDEO: Izjava mag. Romane Lesjak o Maratonu kralja Matjaža in Ultra trailu K24

[aiovg_video id=88906]

Celoten program 64. Koroškega turističnega tedna najdete TUKAJ.

Danes bo pod okriljem Športne zveze Črna na Koroškem in Občine Črna na Koroškem potekal tudi že 38. Maraton kralja Matjaža in zaključek Ultra traila K24 s podelitvijo nagrad. Klekljarice vabijo na otvoritev razstave Nitke prijateljstva, razglasili pa bodo tudi športnika leta. Zvečer od 21. ure naprej pa bodo v okviru prireditve Črno-bela noč, na ploščadi pred kulturnim domom, za zabavo poskrbeli Modrijani. Vstop je prost.

Ne spreglejte: Obvestilo: Popolna zapora cest na območju Občine Črna na Koroškem