Search
Close this search box.

Odprtje KPM, KGLU in Galerije Ravne prihodnji teden

V regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko se nekatere galerije in muzeji danes pospešeno pripravljajo na ponovno odprtje. Koroški pokrajinski muzej, Koroška galerija likovnih umetnosti in Galerija Ravne svoja vrata ponovno odpirajo prihodnji teden.

V skladu z odločitvijo vlade se lahko v soboto odprejo knjižnice, muzeji in galerije v Gorenjski, Koroški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Primorsko-notranjski, Savinjski in Zasavski statistični regiji.

Ob tem morajo zagotoviti minimalen možen stik z uporabniki, razkuževanje rok uporabnikov pred vstopom in ob izstopu ter poskrbeti morajo za redno zračenje prostorov. Število oseb v zaprtem prostoru je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznika.

Vrata Koroškega pokrajinskega muzeja se bodo ponovno odprla v torek, 26. januarja, ko bodo po dolgem času ponovno odprte muzejske enote po veljavnem odpiralnem času. Ves teden bo možen brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav ter zbirk.

Tudi idprtje Koroške galerije likovnih umetnosti napovedujejo za torek, obisk pa bo do 29. januarja za vse obiskovalce brezplačen. Direktorica galerije Andreja Hribernik je za STA pojasnila, da so čas zaprtja izkoristili za vzdrževalna dela, zato so si zdaj vzeli čas do torka, da pripravijo vse potrebno za ponovno odprtje svojih prostorov. Pri tem je še dodala, da se jim zaradi zaprtja občinskih meja in posledično pričakovanega majhnega obiska ob koncu tedna ne zdi smiselno hiteti.

Za brezplačen ogled so se odločili zato, da privabijo obiskovalce, in tudi zato, ker so običajni brezplačni dogodki, kot so odprtja razstav in strokovna vodenja, v preteklih mesecih odpadli. Galerija v Slovenj Gradcu bo odprta vsak dan od 10. do 17. ure. trenutno je na ogled razstava LOJZE LOGAR. POP! 1968–1980, o kateri si lahko več prebere tukaj.

V torek se odpira Galerija Ravne, kjer tudi sicer ni vstopnine. Odprta bo ob torkih in četrtkih od 14. do 18. ure, v sredah in petkih od 14. do 16. ure. Trenutno je na ogled razstava Stanislava Makuca Babilonski stolp, o kateri si lahko več preberete tukaj.

VIR: KGLU, KPM, STA