Search
Close this search box.

V Galeriji Ravne se bo z razstavo slik, risb in kolažev predstavil domačin Stanislav Makuc

Jutri v Galeriji Ravne odpirajo razstavo Stanislava Makuca Babilonski stolp. Na razstavi bodo na ogled slike, risbe in kolaži, ki jih je umetnik ustvaril v zadnjih štirih leti.

V galeriji pojasnijo, da bodo v prvem delu razstave na ogled dela iz cikla “Na jalovini”. Na teh slikah upodablja drevesa, ki so bila nekaj desetletij zasuta z jalovino iz rudnika. V drugem delu razstave bo na ogled cikel osemnajstih kolažev na papirju. Dela majhnih formatov so nastala leta 2019 in se po načinu slikanja močno razlikujejo od prej omenjenih, še dodajo v galeriji.

Vrhunec pregledne razstave slik Stanislava Makuca so najnovejša dela, ki so nastala letos. “Sedem slik je naslikal z akrilom na papir. Od starejših del jih loči enotna barvna kompozicija, na kateri prevladujejo zamolkli zemeljski toni in umanjkanje vsega mimetičnega,” razložijo v galeriji.

Razstava bo na ogled do 4. decembra 2020, kustos je Jernej Kožar.

Stanislav Makuc (1954) živi in dela v Mežici. Leta 2014 je diplomiral iz slikarstva pri dr. Jožefu Muhoviču in prof. Zmagu Lenárdiču, leta 2017 pa končal magistrski študij slikarstva pri dr. Tomislavu Vignjeviću in prof. Bojanu Gorencu.

Zaradi omejenega števila mest so na otvoritvena vodstva obvezne predprijave na galerija@glu-sg.si, 02 88 41 283 ali preko elektronskega obrazca. Otvoritvena vodstva po razstavi bodo jutri ob 17.00, 17.30 in 18.00. 

VIR: KGLU