Search
Close this search box.

Noč knjige tudi na Koroškem

Ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu, že nekaj let pod okriljem Unesca poteka tudi Noč knjige, katere poslanstvo je ohranjati knjigo kot tisti medij, ki najbolj izobražuje in najbolj širi zavest, ter spodbujati pri ljudeh ljubezen do branja in knjig. V okviru projekta se bodo med 20. in 27. aprilom zvrstili številni dogodki, tudi na Koroškem.

Prvi izmed njih bo namenjen najmlajšim, ki bodo lahko noč preživeli v Koroški osrednji knjižnici na Ravnah na Koroškem. V petek, 20. aprila, ob 19.30, se bodo otroci med 6. in 12. letom zbrali v knjižnici, nato pa se bodo na literarni delavnici preizkusili v pisanju pravljice. Ob 21-ih bodo v knjižnici povečerjali, nato pa se bodo igrali in brali za lepe sanje. Zjutraj jih bo pričakal zajtrk, po njem pa se bodo odpravili domov.

Noč knjige je namenjena tudi starejšim, ki si bodo ta dan lahko izposojali knjige vse do 22. ure, ljubitelji filmske umetnosti pa si bodo v knjižnici lahko ogledali ruski film Čas prvakov, zgodovinsko dramo v režiji Dmitrija Kiseljova.

Dogodki, posvečeni branju in knjigam se bodo odvijali še ves prihodnji teden, o njih pa bomo poročali sproti.

Dogodki