Search
Close this search box.

Na Ravnah že 7. bralno sezono spodbujajo mlade k branju

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika so 2. oktobra 2023 začeli z že 7. bralno sezono za mlade z naslovom Bodi kul, beri ful.

V Tednu otroka poteka veliko aktivnosti, namenjenih otrokom, med njimi pa je tudi projekt Bodi kul, beri ful, s katerim v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika že sedmo bralno sezono spodbujajo mlade k branju.

Tako so 2. oktobra 2023 v goste povabili Matejo Gomboc, pisateljico, profesorico, prevajalko in publicistko. Mladim je približala svoj problemski roman Balada o drevesu, za katerega je leta 2022 prejela nagrado Desetnica, prav tako je bil v lanskem šolskem letu izbran v projektu Rastem s knjigo za srednješolce. Predstavila je tudi svoj roman Sposojena babica Štefi, obe njeni knjigi pa sta uvrščeni na nov priporočilni seznam kakovostne literature.

Ob tem so tudi letos mlade, stare od 13 do 18 let, prosili, da v knjižico Bodi kul, beri ful zapišejo poljuben citat, ki se jim bo ob branju izbrane knjige še posebej vtisnil v spomin, ob branju pa jim želijo čim več užitkov.

Zbrane na prireditvi je v imenu Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika pozdravila in nagovorila dr. Manja Miklavc, v knjižnici pa so veseli, da se je dogodka udeležilo veliko število obiskovalcev.

Vir: ravne.si

Dogodki

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika so 2. oktobra 2023 začeli z že 7. bralno sezono za mlade z naslovom Bodi kul, beri ful.