Search
Close this search box.

Na Ravnah bo večer pripovedovanja osebnih zgodb (FOTO)

V sredo bo v Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah pripovedovalni dogodek Osebno je posebno.

V sredo bo na Ravnah večer pripovedovanja osebnih zgodb, kjer boste imeli priložnost spoznati predmete, ki jih posameznice nosijo s seboj skorajda celo življenje. Ti predmeti pa prav zaradi tega postanejo posebni ter osebni.

Osebni in posebni predmeti.
Danica Lečnik – skodelica
FOTO: arhiv Gledališča DELA

“Tema dogodka je potovanje in s tem tudi izkušnje ter dogodki, ki jih pot prinese s sabo za nas.” je povedala Tea Kovše. Do sedaj je zbrala 13 predmetov in zgodb, zbiranje pa se še nadaljuje. In kam vas bodo popeljali? Zlatka Strgar na POT NEPOZABE, Marta Merkač na POT V SRCE, Silva Dover na POT V NASMEH, Danica Lečnik na POT V SLOVENIJO, Ivana Prislan na POT V DRUŽINO, Tea Kovše na POT V RAZUMEVANJE ter Katja Vravnik na POT V TOPLINO.

OSEBNO JE POSEBNO:

To je zbirka osebnih predmetov in hkrati dokumentiranje zgodb posameznikov. Kateri predmet vi nosite s sabo in vas spominja na dom? Je lahko dom nekaj premičnega? Ga lahko vtakneš v žep, obesiš okoli vratu ali pa ga oblečeš?

OSEBNO JE POSEBNO je projekt Tee Kovše, ki je nastal kot posledica nenadnih, zgoščenih selitev ter sobivanja z njenim dedijem. Več o projektu in Tei si lako preberete na njenem blogu TUKAJ.

PREDMETI, KI BODO PREDSTAVLJENI:

Dogodek bo v sredo, 18. decembra 2019, ob 16. uri v Koroškem medgeneracijskem centru Ravne.

Naj spomnimo, da so to poletje v Slovenj Gradcu potekale delavnice LOOK SHADOW – MOVE BODY, kjer so udeleženci pripovedovali zgodbe skozi gib in senčno gledališče, pridobili nove trike, ki jih lahko uporabljajo pri svojem delu ter ustvarili lastno zaključno senčno predstavo Osebno je posebno. Več o delavnicah si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki