Search
Close this search box.

Na Ravnah bo literarni večer z Markom Radmilovičem

Beletrinini avtorji se v sklopu poletnih popotovanj, na dogodkih po Sloveniji srečujejo z ljubimi bralci. Tako bodo trubadurji svoje popotovanje po Sloveniji nadaljevali tudi v avgustu, ko se bodo ustavili na Ravnah na Koroškem.

Dobra obiskanost literarnih večerov v sklopu Beletrininih trubadurjev dokazuje, da je srečanje s priljubljenim avtorjem ali avtorico v živo za bralce še kako pomembno, so povedali organizatorji dogodkov.

Beletrinini trubadurji, ki so to poletje s svojimi zgodbami zaokrožili po Sloveniji, so v preteklih dveh mesecih obiskali več kot 30 dogodkov, svoje popotovanje pa nadaljujejo tudi v avgustu in septembru. Svoja dela, ki so izšla pri založbi Beletrina, bodo med drugim predstavili Bronja Žakelj, Dušan Čater, Tone Partljič in Marko Radmilovič.

FOTO: Beletrina

V sklopu poletnega potovanja trubadurjev boste lahko 24. avgusta 2020 ob 19. uri v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika prisluhnili Marku Radmiloviču. Z avtorjem se bo pogovarjala Eva Premk Bogataj.

FOTO: FB Beletrina

Marko Radmilovič

“Po značilnem romanju s štajerskega podeželja v Ljubljano se je Marko Radmilovič sredi osemdesetih povezal z Radiem Slovenija. Sprva je bil novinar na Valu 202, kmalu je svojo strast do dokumentaristike uveljavil v Dokumentarno-feljtonskem uredništvu Prvega programa Radia Slovenija. Kup uspešnih oddaj mu je odprl vrata televizije in z bratom Samom je ustanovil podjetje Kino Svečina, katerega filmografija šteje danes več kot sto naslovov. Na Valu 202 je medtem pomagal negovati satiro in po razpadu oddaje Stergo Ergo, v kateri je sodeloval z Markom Zorkom in Mirjam Možgan, nadaljeval samostojno, z oddajo Zapisi iz močvirja. Zanjo je prejel Ježkovo nagrado. Živi v rodni Svečini, Kolesar pa je njegov romaneskni prvenec.”

Seznam dogodkov, ki so ga organizatorji podaljšali do začetka septembra, se bo dopolnjeval, so še sporočili. Več o Beletrininih trubadurjih si lahko preberete na povezavi tukaj.

Z avtorji bo na poti tudi Beletrinina knjigarna, ki bo za bralce pripravila izbor knjig po posebno ugodnih cenah, pripravljajo pa tudi nagradno igro z bogatimi knjižnimi nagradami.

Vir/Besedilo: Beletrina

Dogodki