Na Prevaljah bo odprtje slikarske razstave Nine Stopar

Prostor med nama, 2017, akril na platnu, 200 x 150

V torek, 7. januarja 2020 ob 18. uri bo odprtje slikarske razstave Nine Stopar v Grošljevi galeriji v Družbenem domu na Prevaljah.

Korošica Nina Stopar se bo na Prevaljah gledalcem predstavila prvič. Na ogled bo postavila dela, ki so nastala v zadnjih dveh oziroma treh letih. Zanima jo abstraktna umetnost, ustvarja z akrilom. 37-letna študentka magistrskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pravi: “Abstraktna slika je kot divja abstraktna misel”.

Paritveni ples, 2017, akril na juti, 200 x 150

Nina Stopar, ki je po izobrazbi profesorica filozofije in slovenščine o sebi pove: “Če ne slikam, pesnim, če ne pesnim, slikam in vselej plešem“. Svojo prvo pesem je napisala že v osnovni šoli, a nobene še ni objavila. Mogoče bo katero kot zvočno instalacijo slišati na razstavi. “Pesnim tudi v angleščini. V poeziji se dotikam filozofske, eksistencialne, ljubezenske, erotične tematike. Pogosto izpovedujem bolečino, občutek osamljenost in hrepenenje po realizaciji v erosu intimnega.”

Zanima jo življenje, zato je vse, s čimer se ukvarja, le raziskovanje tega tukaj in zdaj. “Intrigirajo me enaka vprašanja, s katerimi je Paul Gaugen naslovil sliko: Where do we come from? What are we? Where are we going? iz leta 1897 in menim, da sem/ da smo za to tukaj, da si jih zastavljamo in nanje iščemo odgovore. Po drugi strani pa me je filozofija naučila, da ni stvar v odgovorih, ampak v postavljanju pravih vprašanj, kajti prava vprašanja so tista, ki odpirajo pot naprej.” 

Razstava bo na ogled do 3. februarja. 

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.