Search
Close this search box.

Na Prevaljah bo odprtje slikarske razstave Nine Stopar

V torek, 7. januarja 2020 ob 18. uri bo odprtje slikarske razstave Nine Stopar v Grošljevi galeriji v Družbenem domu na Prevaljah.

Korošica Nina Stopar se bo na Prevaljah gledalcem predstavila prvič. Na ogled bo postavila dela, ki so nastala v zadnjih dveh oziroma treh letih. Zanima jo abstraktna umetnost, ustvarja z akrilom. 37-letna študentka magistrskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pravi: “Abstraktna slika je kot divja abstraktna misel”.

Paritveni ples, 2017, akril na juti, 200 x 150

Nina Stopar, ki je po izobrazbi profesorica filozofije in slovenščine o sebi pove: “Če ne slikam, pesnim, če ne pesnim, slikam in vselej plešem“. Svojo prvo pesem je napisala že v osnovni šoli, a nobene še ni objavila. Mogoče bo katero kot zvočno instalacijo slišati na razstavi. “Pesnim tudi v angleščini. V poeziji se dotikam filozofske, eksistencialne, ljubezenske, erotične tematike. Pogosto izpovedujem bolečino, občutek osamljenost in hrepenenje po realizaciji v erosu intimnega.”

Zanima jo življenje, zato je vse, s čimer se ukvarja, le raziskovanje tega tukaj in zdaj. “Intrigirajo me enaka vprašanja, s katerimi je Paul Gaugen naslovil sliko: Where do we come from? What are we? Where are we going? iz leta 1897 in menim, da sem/ da smo za to tukaj, da si jih zastavljamo in nanje iščemo odgovore. Po drugi strani pa me je filozofija naučila, da ni stvar v odgovorih, ampak v postavljanju pravih vprašanj, kajti prava vprašanja so tista, ki odpirajo pot naprej.” 

Razstava bo na ogled do 3. februarja.