Search
Close this search box.

Med Korošci še vedno zanimanje za čudežne preroške mizice (FOTO)

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika so 19. 9. 2019 obudili rubriko »Za firbčne« in pripravili večer za radovedne.

Tokrat so k zanimanju še posebej pritegnili tiste, ki so si želeli najti odgovore o težje dokazljivih, nerazumljivih, skrivnostnih stvareh. Takšne so namreč tudi čudežne koroške mizice, poznane kot preroške, vedeževalne. O teh mizicah so krožile in še vedno krožijo zgodbe, kar dokazuje tudi visoka udeležba na prireditvi, saj je bila Kuharjeva dvorana zapolnjena do zadnjega kotička.

Predavanje je vodila Klavdija Uršej, čudovita ženska, ki zelo rada piše, spodbuja druge k raziskovanju sebe in stvari okrog nas ter nas vedno znova opominja na to, da je življenje čudovito.

Mizice raziskuje že več kot desetletje, o njih je med drugim pisala tudi v reviji Čudovito. Obiskovalci so z radovednostjo prisluhnili njenim razlagam, kako te čudežne mizice delujejo, zakaj delujejo, kak je njihov namen, kaj jih dviguje, ali mizice lažejo ali ne, zakaj so te mizice posebnost ravno na Koroškem in še mnogo več.

V knjižnici se je razvila živahna razprava o mizicah.

Z obiskovalci so si izmenjali njihove zgodbe, doživetja na mizici. Padel je tudi predlog, ali bi na to temo še imeli kakšno predavanje. Morda bi bila naslednjič v dvorani tudi tista prava preroška miza. Dobili so izziv, ki ga bodo v knjižnici vsekakor poskusili uresničiti.

Dogodki