Search
Close this search box.

Matija Triglav predstavlja bonsaje – nikoli dokončane žive skulpture

V tekočem tednu se v prostorih društva raum AU predstavlja bonsajist Matija Triglav.

Matija Triglav je drugi ustvarjalec zapovrstjo, ki predstavlja svojo kreativnost v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, s katerim želijo člani raum AU približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju.

Projekt, kot izvemo, poteka že drugo sezono, pri čemer ima vsak sodelujoči ustvarjalec ob razstavi še ustvarjalno delavnico, katere namen je dodatno osvetliti in približati sam proces ustvarjanja.

Tekoči teden, od 21. do 26. septembra, pa je rezerviran za vse ljubitelje bonsajev, majhnih dreves, ali nikoli dokončanih živih skulptur, kot jih je ljubkovalno, ob otvoritvi razstave, predstavil bonsajist Matija Triglav. Ob priložnosti otvoritve pove, da njegovi najzgodnejši spomini segajo v otroštvo, ko je skupaj s starši posadil drevo, ki še vedno raste na njihovem vrtu. Spreminjanje drevesa skozi leta odraščanja pa so slike, ki ga spremljajo še danes in katere poskuša ujeti v svojih živih kreacijah.

Danes, 23. septembra, pa je lahko zainteresirana javnost tekom ustvarjalne delavnice pobliže spoznala proces ozelenitve spremljajočih rastlin bonsajev in se tudi sama preiskusila v tej zvrsti ustvarjanja. Tekom izvedbe delavnice so tako nastale različne žive stvaritve, katere so obiskovalci odnesli domov in ki jih bodo trajno spominjale na lepoto ustvarjanja.

Vabljeni v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, kjer bo razstava bonsajev na ogled do 26. septembra.

Preberite še: Marko Night-m Marin in Živela ustvarjalnost!



Dogodki