Letošnji Koff posvečen Gregi Lačnu

Po lanskem premoru v Mežici spet organizirajo Koroški outdoor film festival Koff. Letošnja 10. izvedba festivala prinaša 12 kratkih filmov v skupni dolžini 222 minut, od tega je devet tujih. Organizatorji drevišnji festival posvečajo preminulemu alpinistu s Koroške Gregi Lačnu, ki je umrl ravno na dan prejšnje izvedbe festivala v letu 2020.

V programu letošnjega festivala, ki se ob 19. uri začne v Narodnem domu v Mežici, prednjačijo zimski filmi, ki večinoma prikazujejo ekstremno smučanje. Avtorji filmov so večinoma Švicarji, ostali avtorji prihajajo iz Kanade, Nemčije, Norveške in Francije. Gre za filme, ki so sodelovali na nedavnem sorodnem bovškem filmskem festivalu.

Med 12 filmi so tudi trije domači, od tega dva povsem koroška, povezana s kolesarjenjem, je za STA povedal Boštjan Lesjak, lastnik agencije Steber Team, ki festival organizira.

Zasnova festivala ostaja podobna kot prejšnja leta, letos s to razliko, da bo potekal v okviru veljavnih ukrepov ob epidemiji covida-19. Med drugim lahko v dvorano Narodnega doma zaradi veljavnih omejitev sprejmejo manj obiskovalcev kot prejšnja leta. Med obiskovalci festivala jih je sicer večina s Koroške.

Vstopnice za festival so bile razprodane že pred dnevi.