Search
Close this search box.

Letni kino na Lečnikovem vrtu: Preživite večer v družbi Primoža Suhodolčana in ob ogledu filma Košarkar naj bo

Letni kino na Lečnikovem vrtu "Košarkar naj bo" in pogovor s pisateljem Primožem Suhodolčanom. Dogodek bosta z glasbenim vložkom popestrila Lina Rahne in Klemen Gorenšek.

V četrtek, 8. 8. 2019, ob 20. uri, vabljeni na Lečnikov vrt na Ravnah na Koroškem, na ogled filma Košarkar naj bo, ki je posnet po istoimenski knjižni uspešnici pisatelja Primoža Suhodolčana.

Ker pa si organizatorji želijo obiskovalcem ponuditi nekaj več, bo dogodek obogaten s pogovorom z avtorjem knjižne uspešnice ter scenaristom filma, Primožem Suhodolčanom, rojenim leta 1959 v Črni na Koroškem, enim izmed najbolj priljubljenih sodobnih otroških in mladinskih pisateljev v Sloveniji.

Preberite tudi: Mož mnogih zabavnih obrazov praznoval 60. let (FOTO)

Film sodi med najbolj gledane v Sloveniji leta 2017 in med najuspešnejše slovenske filme v samostojni Sloveniji nasploh ter je tudi dobitnih številnih filmskih nagrad.

Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti (tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval), ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. Pot velike spremembe otroka v mladostnika film prikazuje z razigranostjo, humorjem in naklonjenostjo ter predstavlja pozitiven pristop k otroškemu razmišljanju in ponuja upanje za vsakega učenca, da lahko s prizadevanjem uspe tako v šoli kot drugje.

Suhodolčanovo razigranost in humor so odlično upodobili mladi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak) in Gaja Filač (Metka), v odraslih vlogah pa jih imenitno spremljajo Marko Miladinović (Salta), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter zaskrbljena starša Ana Maria Mitić in Matjaž Javšnik. Svež in privlačen, čudovitih barv, zabava za otroke in odrasle, ki se gleda na podoben način kot se bere knjiga – tako pravijo prvi odzivi.

V sproščenem pogovoru, boste lahko na Lečnikovem vrtu spoznavali pisateljevo življenje, anekdote s snemanja filma in kako Ranto osvoji košarkarski svet (in Mojca). Dogodek bosta z glasbenim vložkom popestrila Lina Rahne in Klemen Gorenšek.

Letni kino bo izveden v organizaciji Koroškega medgeneracijskega centra in Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe – Koroško središče integriranih skupnostnih storitev.

Dogodki

Letni kino na Lečnikovem vrtu "Košarkar naj bo" in pogovor s pisateljem Primožem Suhodolčanom. Dogodek bosta z glasbenim vložkom popestrila Lina Rahne in Klemen Gorenšek.