Search
Close this search box.

Kulturni dom Pliberk praznuje 20 let

Na oder Kulturnega doma prihajajo Modrijani s posebnim koncertom, maja pa bo nastopil tudi Vlado Kreslin z Malimi bogovi.
“Modrijani osebno”

Odločitev za ustanovitev društva “Kulturni dom Pliberk” sega v leto 1993, kmalu po tem pa se je pričela gradnja kulturnega doma. V letih 1994 – 1996 je potekalo načrtovanje Kulturnega doma, marca 1996 pa so položili temeljni kamen. V takrat še nedokončani dvorani je 5. junija 1999 potekala prva prireditev. Po petih letih, leta 2004 pa je prišlo do slavnostnega odprtja, saj je bila dvorana končno opremljena tudi tehnično. Danes v Kulturnem domu Pliberk ponujajo bogato kulturno ponudbo domačih in sosednjih društev ter v njem izvajajo uspešne prireditve.

Kulturni dom Pliberk se je v zadnjih 20 letih uveljavil kot pomemben steber kulturne ponudbe v regiji Geopark Karavanke. Ob 20. jubileju delovanja kulturnega doma pa vabijo na naslednje prireditve:

V četrtek, 15. 3. ob 19:30 nadaljujejo z abonmajem Pogled dlje. Predstave so odprte za vse ljubitelje gledališča, predstave pa si lahko ogledate tudi posamezno.

23. 3. ob 19:00 na oder Kulturnega doma Pliberk prihajajo Modrijani z drugačnim koncertom. Tokrat ne bodo samo igrali, ampak bodo pripovedovali anekdote, zgodbe in doživetja, ki so se jim pripetila na njihovi glasbeni poti. »Modrijani prihajamo v vaš kraj s koncertom “Modrijani osebno”. S pesmijo in pogovorom bomo skupaj ustvarili pravo domače vzdušje. Peli bomo starejše in tudi novejše skladbe. Že dolgo je v nas tlela želja po bolj umirjenih in osebnih koncertih, kjer se bodo ljudje lahko naužili naših pesmi,” so povedali. Več o njihovem koncertu najdete TUKAJ.

V Kulturnem domu Pliber bodo nastopili tudi Vlado Kreslin & Mali bogovi

24. 5. bo ob 20:00 v Kulturnem domu gostoval Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vlado Kreslin je svojo glasbeno kariero začel leta 1970 kot bobnar v bandu Appolo. Kot pevec je nastopal s številnimi slovenskimi skupinami, kot so Špirit goup, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura, … Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na slovenski popevki. Leta 1983 se je priključil skupini Martin Krpan. Z Beltinško bando in Malimi bogovi je začel sodelovati leta 1991 in tako svojo glasbo približal mlajši publiki. Kreslin je med drugim sodeloval s Siddharto, Parnim Valjakom, Vlatkom Stefanovskim, Galom in Severino Gjurin, Dubliners in drugimi. Izdal je sedemnajst albumov, izdal pa je bil tudi biografski dokumentarec Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.

Več iz istega kraja

Na oder Kulturnega doma prihajajo Modrijani s posebnim koncertom, maja pa bo nastopil tudi Vlado Kreslin z Malimi bogovi.