Search
Close this search box.

Koroška kot regija potenciala in priložnosti

Na Ravnah na Koroškem se bo letos ponovno odvijal projekt Koroška, kdo si?, s katerim želijo organizatorji razbiti mit o Koroški kot razvojno zaostali regiji brez priložnosti za mlade. Z osmimi različnimi dogodki želijo Koroško predstaviti kot regijo potenciala in priložnosti.

Po uspehu lanskoletnega dogodka se je ekipa KMKC Kompleks odločila dogodek ponoviti in ponovno k izvedbi pritegniti le koroške ustvarjalce. Dogajanje se bo odvijalo skozi dva tedna na različnih lokacijah.

Projekt se začenja že danes s kulturno umetniškim dogodkom Srečanje za mizo, v četrtek bodo v Kompleksu odprli razstavo fotografij Roberta Marina in priredili glasbeno poetična improvizacijo Anje Golob in Vida Jamnika. V petek bo najprej na vrsti gledališki performens Gledališča dela, nato pa koncert domačih glasbenikov ZircuS Art, Aline Hirtl in Smodija.

V soboto bodo v ciklu Od ideje do keša na pogovor povabili koroške podjetnike .

Drugi del projekta se bo odvijal naslednji teden, priključili se bodo dogajanjem na ravenski tržnici Ker nam koroška kuhina veliko pomeni, isti dan v četrtek bo v Kompleksu predavanje o pozitivni samopodobi, v gostišču Marin Miler v Šentanelu Koroški večer s kulinariko in glasbenimi gosti, naslednjo soboto bodo dogajanja zaključili z gostovanjem slovenjgraškega filmarja Toma Novosela.

Dogodki