Search
Close this search box.

KGLU preko družbenih omrežij ohranja stik z obiskovalci

Čeprav so vrata galerij zaradi trenutne epidemiološke situacije in ukrepov vlade zaprta, pa v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu skrbijo, da so njihovi obiskovalci ves čas v stiku s kulturo preko družbenih omrežij.

Na spletni strani KGLU vas tako čaka nova virtualna razstava – LOJZE LOGAR. Pop! 1968–1980. Dodali so ji kratke videoposnetke kustosa Marka Košana, ki razloži posamezne segmente zadnje letošnje razstave. Skozi razstavo se lahko sprehodite tukaj.

V omenjenem projektu pregledne razstave celotnega umetnikovega opusa so se združile štiri institucije iz Koroške, Prekmurja, Ljubljane in Izole. Vsaka izmed razstav predstavlja eno zaokroženo ustvarjalno etapo, v celoto pa jih združuje razstavni katalog in skupen promocijski program. V KGLU se v razstavi LOJZE LOGAR. Pop! posvečajo najzgodnejšemu umetnikovemu opusu, ki v jedru zajema t. i. pop-art obdobje. Več o razstavi najdete tukaj.

Veliko zanimiv vsebin lahko najdete na YouTube kanalu KGLU. Za lažje brskanje med videoposnetki na njihovem kanalu so jih zbrali v tematske sezname predvajanj. Ogledate si lahko pretekle otvoritve razstav, videe iz virtualnih galerij, izjave umetnikov in posebne zbirke namenjene predstavitvam Bogdana Borčića, Karla Pečka in Jožeta Tisnikarja. Kaj so pripravili si lahko pogledate tukaj.

Aktivni so tudi na Facebook profilu, kjer podrobneje predstavljajo posamezne razstave in dogodke projekta Razmejitve. Do sedaj so predstavili projekte umetniške skupine IRWIN, Borisa Beje in Marka Požlepa. Preverite tukaj.

Na Instagram in Facebook profilih izpostavljajo posebno sodelovanje z Mitom Gegičem, ki je za KGLU ustvaril serijo duhovitih citatov. Zbirajo jih pod ključnikom #kglumeme. Oglejte si jih tukaj.

Mito Gegič se je v Galeriji Ravne predstavil z razstavo Mi gremo Drugam, kjer je na ogled postavil devet v posebni tehniki, ki jo je umetnik razvil sam in je postala prepoznavni znak njegovega ustvarjanja. Otvoritev razstave je bila v sklopu ravenske Kulturne plaže, nekaj utrinkov iz razstave pa si lahko ogledate tudi tukaj.

VIR: KGLU

Dogodki

Čeprav so vrata galerij zaradi trenutne epidemiološke situacije in ukrepov vlade zaprta, pa v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu skrbijo, da so njihovi obiskovalci ves čas v stiku s kulturo preko družbenih omrežij.