Search
Close this search box.

FOTO: Zbrana množica z navdušenjem prisluhnila predstavitvi biografskega romana o Kazimiri Lužnik

Danes je v Slovenj Gradcu potekala predstavitev biografskega romana o deklici, ki se ni pustila postarati.

Danes, 8. 4. 2019, je v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec potekala predstavitev biografskega romana o Kazimiri Lužnik, z naslovom KAZIMIRA, ki ga je napisala Jasmina Kozina Praprotnik. Dogodka se je udeležilo veliko ljubiteljev dobre knjige, ki so napolnili dvorano do zadnje kotička. Med obiskovalci pa smo zasledili tudi poslanca v DZ Jožeta Lenarta in slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja.

Knjigo sta predstavili junakinja in avtorica, ki je obiskovalce popeljala skozi Kazimirine življenjske izzive in pot, vseskozi prežeto z njenim neusahljivim veseljem do življenja. Zapel pa je tudi Ženski pevski zbor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

KAZIMIRA – biografski roman o deklici, ki se ni pustila postarati. Gospa Kazimira je ob tem povedala: »Ne gre mi v glavo tale starost. Počutim se mlado.«

Gospa Kazimira, ki bo avgusta dopolnila 85 let, je vsem dobro znana kot nasmejana, pozitivna in energična oseba, ki je navdušena nad življenjem. Poleg tega, da je uspešna tekačica, vodi tudi pevski zbor in igra orgle. Ravno včeraj pa se je udeležila tudi tekmovanja v teku na 10 km v Slovenski Bistrici.

Naj spomnimo, da je pred kratkim prejela tudi Železnikarjevo nagrado, ki velja za najvišje odličje na področju športa v MO Slovenj Gradec. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Na današnji predstavitvi romana se je gospa Kazimira med drugim zahvalila avtorici Jasmini Kozina Praprotnik, da ga je napisala. »Zelo sem ti hvaležna, da si to napisala, ker jaz sploh ne bi imela časa,« hkrati pa se je čudila sama sebi, da je toliko stvari v življenju naredila in dejala: »Vesela sem, da sem toliko stvari storila in če bi se še enkrat rodila, bi verjetno še enkrat vse to storila.«

Gospe Kazimiri Lužnik želimo, da ji uspe postoriti še mnogo stvari, vsem vam pa priporočamo, da v roke vzamete njen roman in morda v njem najdete tudi dodatno motivacijo in navdih, ki vas bosta vodila skozi življenje.

Dogodki

Danes je v Slovenj Gradcu potekala predstavitev biografskega romana o deklici, ki se ni pustila postarati.