Search
Close this search box.

FOTO: S komedijo Ti nori tenorji se je na Ravnah zaključil Gledališki abonma

Včeraj je na Ravnah potekala še zadnja predstava Gledališkega abonmaja Ti nori tenorji, ki so jo uprizorili člani Šentjakobskega gledališča Ljubljana, z njo pa dodobra nasmejali skoraj polno dvorano Kulturnega centra Ravne.  

Ti nori tenorji je vrhunska, mojstrsko napisana in spretno prevedena komedija zmešnjav, polna duhovite in iskrive situacijske in besedne komike. Avtor komedije je Ken Ludwig, mednarodno priznan dramatik, čigar besedila so uspešnice na Broadwayu, v londonskem West Endu in širom po svetu. Sicer pa so številna njegova dela prevedena v več kot dvajset jezikov. 

Ob uprizoritvi v New Yorku so omenjeno komedijo med drugim označili kot “eno redkih dobrih fars še živečega avtorja”.

Vsebina uprizoritve, ki jo je za Šentjakobsko gledališče Ljubljana zrežiral Gojmir Lešnjak Gojc, se vrti okrog gostovanja slavnega in priljubljenega tenorista svetovnega slovesa Tita Merellija, ki ga oboževalci ljubkovalno naslavljajo tudi Il Stupendo. Vodstvo opere, osebje prestižnega hotela in celotno mesto nestrpno pričakujejo njegov prihod. Direktor opere ga pričakuje predvsem kot odrešenika in rešitelja zavožene sezone, njegovi oboževalci, v prvi vrsti hotelski gospodinjec, hči direktorja opere, predsednica sveta opere in sopranistka Diana pa si želijo bližnjega srečanja z njim. Toda stvari niso tako enostavne, kot so videti na prvi pogled! 

Merelli, velika svetovna zvezda, je kot se za zvezde njegovega kova spodobi, zelo muhast in svojeglav. Njegova žena, pohotna kokoš, ki nima kaj dosti od moža ni več kos zvezdnikovemu načinu življenja. Ob njej si želijo Titove pozornosti še tri malo prej omenjene pohotnice, direktorjeva hči Maggie, sopranistka Diana in predsednica sveta opere madam Julija. A direktor Saunders ima s svojim pomočnikom Maxom rešitve za vse in vsakršne zaplete.

Pomembno je le, da rakci z majonezo ne bodo šli v nič. Če bodo roza, jih dobi občinstvo, če bodo zeleni pa odrski delavci gledališča!

Komedija, ki so jo člani Šentjakobskega gledališča Ljubljana premierno odigrali že 13. maja 2016, je bila že tudi večkrat nagrajena:

  • ČUFARJEVA PLAKETA za najboljšo predstavo po izboru žirije, 29. Čufarjevi dnevi 2016, 20. november 2016, Jesenice.
  • ČUFARJEVA PLAKETA za najboljšo predstavo po izboru občinstva, 29. Čufarjevi dnevi 2016, 20. november 2016, Jesenice.
  • ČUFARJEVA PLAKETA za moško vlogo, Damijana Perne (Tito Merelli), 29. Čufarjevi dnevi, Jesenice, 20. november 2016.

Več o predstavi in igralski zasedbi najdete TUKAJ.

Dogodki