Search
Close this search box.

Domačinka Ivana Prislan se bo s svojim prvencem predstavila v ravenski knjižnici

V Koroški osrednji knjižnici na Ravnah bodo v septembru postregli s pestrim izborom prireditev. Kaj so pripravili ta konec tedna?

Ta četrtek, 10. septembra 2020 se bo ob lepem vremenu na grajskem vrtu predstavila domačinka, Hotuljka, Ivana Prislan, ki bo predstavila svoj prvenec Tu bom ostala. Dogodek bo povezovala Natalija Križaj, za glasbeno spremljavo bosta poskrbeli Nuša Perenda in Nika Kotnik.

Urednik dr. David Bedrač je v uvodu tega izbora pesmi in kratkih zgodb zapisal: … “Tu bom ostala pa je tudi naslov, ki zazveni v kontekstu te knjige, ki je vsekakor Ivanina literarna, življenjska dediščina, zapuščina, povezana s temi koroškimi kraji, ki so zaznamovali njeno življenje in katerih aktivna kulturna deležnica je še vedno.”

“Tu bom ostala pa je tudi povabilo bralcem, da se pridružijo, da posedijo med platnicai te bogate knjige, z njo, da ji prisluhnejo, ker jim ima kaj povedati – a seveda samo pod pogojem, da bodo tudi oni spregovorili in da se bo tudi v njih porajalo univezralno občutenje verzov: “Čas se ustavi. / tu sem doma.” Kajti pred nami je komunikativna, izzivalna in nadvse živa knjiga.”

Pri tem naj še omenimo, da bo v knjižnici na Prevaljah domačin Ivan Penec – Vanč predstavil svojo zbirko kratkih zgodb Vnuki so mi povedali (2020). Predstavitvi knjige se lahko pridružite v petek, 11. septembra 2020, ob 18. uri.

Ivan Penec – Vanč je pesmi pisal že v osnovni šoli in jih objavljal v šolskem glasilu, potem pa je pisal le humorne pesmice za sorodnike in prijatelje bo njihovih rojstnih dnevih ali jubilejih. Od leta 2017 naprej pa vsako leto izda novo knjigo.

VIR: KOK