Search
Close this search box.

Danes druženje ob dobri kavi, pogovoru in knjigah v KC Ravne

Danes se lahko pridružite druženju v Kulturnem centru ob dobri kavi, pogovoru in knjigah.

Dogajanje pred Kulturnim centrom se bo pričelo danes, ob 17. uri in trajalo vse do 20. ure. Moči so združili Gledališče DELA, ZKŠTM, KC Ravne, KOKR, Bukvarna Ajta, KGLU in Galerija Ravne, ki bodo poskrbeli za zanimiv program.

Pogovor in druženje z umetnikom

V Galeriji Ravne je na ogled razstava Mita Gegiča z naslovom Mi gremo Drugam. Z avtorjem omenjene razstave se boste lahko podružili in pogovorili “na plaži” pred Kulturnim centrom, kasneje pa si boste lahko skupaj ogledali razstavo.

Malo drugačen projekt Zamenjajva knjigo

Bukvarna Ajta je v sodelovanju s šolami in vrtci pretekla leta v njihovih prostorih organizirala sejem rabljenih knjig. Kot so pojasnili v bukvarni, so otroci prinesli knjige, ki jih ne potrebujejo več in v zameno prejeli bon, s katerim so lahko na sejmu kupili kakšno drugo knjigo. “Ker nam knjiga ponuja obilico besednega zaklada, informacij in znanja, želimo s projektom, imenovanim “Zamenjajva knjigo”, otroke osveščati, da knjige nikakor ne sodijo v smeti in da lahko tudi rabljena knjiga komu polepša dan,” so še dodali.

Ker pa v letošnjem letu sejma ni bilo mogoče izvesti, so se v sodelovanju z Gledališčem DELA odločili, da projekt preuredijo in predstavijo v okviru dogodkov “Čakam na predstavo”.

Projekt “Zamenjajva knjigo” bodo izvedli v prostorih Bukvarne Ajta. Potekal bo tako, da lahko obiskovalci prinesete do tri knjige, ki jih doma ne potrebujete več in si v zameno izberete do tri druge z njihovih polic. Projekt bo potekal 22. in 30. septembra 2020 ter 7. oktobra 2020 v delovnem času bukvarne.

Za vse obiskovalce je Bukvarna Ajta odprta vsak torek in četrtek med 16. in 19. uro ter vsako sredo med 9. in 12. uro.

“Povabljeni na skupinsko čakanje ob odlični družbi z umetnikom Mitom Gegičem, kjer se bodo zazibale glave in misli srečevale druge ljudi. Na voljo bo kava in limonada, knjige ter družba. Odprta bosta tako Galerija Ravne kot tudi Bukvarna Ajta. Na gledališče in predstave pa bomo morali še malo počakati – skupaj,” pa so dodali pri Gledališču DELA.

Preberite še: Korošci uživali na ravenski plaži

VIR: Gledališče DELA

Dogodki