Objavljen je razpis za Festival slovenske-narodno zabavne glasbe Guštanj

69028329_2338295273166255_4811895579628011520_n

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe in ansambli: objavljen je razpis za Festival slovenske narodno-zabavne glasbe Guštanj. Razpis je odprt do 15. junija 2020.

Narodno-zabavni Festival Guštanj je postal tradicionalen festival, čigar namen je ohranjati in spodbujati slovensko tradicijo omenjene glasbe. Ansambli se bodo lahko predstavili občinstvu pred idiličnim grajskim parkom na Ravnah na Koroškem.

Kdo lahko sodeluje?

Organizatorji so na prijavnici zapisali, da lahko na festivalu sodelujejo tisti ansambli, ki za izvajanje glasbe uporabljajo instrumente, značilne za našo narodno-zabavno glasbo (uporaba bobnov, računalniških vmesnikov in instrumentov, ki elektronsko proizvajajo zvok, na festivalu ni dovoljena). Prijavijo se lahko ansambli, ki ohranjajo tradicijo slovenske narodno-zabavne glasbe, na festivalu pa morajo glasbo v celoti izvajati v živo. Na festivalu lahko sodelujejo z izborom najmanj dveh skladb: s skladbo iz “zakladnice” narodno-zabavne glasbe, ki je že bila predvajana v javnosti in s skladbo, ki je izvirna skladba ansambla ter v javnosti še ni bila predvajana.

Organizatorji bodo pripravili bogate nagrade za nagrajene ansamble tako po strokovni oceni, kot oceni občinstva.

Nagrajeni ansambli prejmejo plakete, denarne nagrade, snemanje videospota ali snemanje skladb.

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem razpisuje festival narodno-zabavne glasbe Festival GUŠTANJ 2020 bo potekal 7. avgusta 2020 ob 20.00

Na lanskem festivalu Guštanj 2019 so postali absolutni zmagovalci člani ansambla Opoj, občinstvo pa je navdušil ansambel Marka Gostenčnika. Na festivalu so organizatorji poskrbeli tako za ljubitelje dobre domače glasbe kot tudi za vse sladokusce, ki so lahko uživali v okusih “koroške košte”. Kdo vse je še nastopil in kako je bilo si lahko pogledate TUKAJ.

Prijavnico in dodatne informacije najdete na spletni strani Festivala GUŠTANJ TUKAJ.

VIR: Festival narodno-zabavne glasbe GUŠTANJ

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.