Jutri na koncert Milana Kamnika kar iz domačega kavča

Čeprav so vrata KMKC Kompleksa že nekaj časa zaprta, odri pa samevajo, jutri temu ne bo tako, saj so za vas pripravili glasbeno poslastico, kateri lahko prisluhnete kar iz udobja domačega kavča. S pričetkom ob 19. 30 uri se pridružite "online" koncertu Milana Kamnika z bandom. Prenos v živo bo potekal na Facebook strani Kmkc Kompleks.
14

Milan Kamnik je kantavtor, katerega zaščitni znak je prepevanje v koroškem narečju. Z več kot 45-letnimi izkušnjami zabavanja ljudi z njegovimi značilnimi kantavtorskimi hiti. Le kdo ne pozna Ibržnika, Pacl g’r na ojgn ali Znucan Rukzok? Lirika njegovih pesmi skozi koroško narečje Korošcem predstavlja nekakšno specifično ljudsko glasbo, ki je ovita v tipičen kantavtorski slog ameriških 70-tih in 80-tih, piko na i pa dodajo elementi country-ja.

Svoje ustvarjanje je delil s slovenskimi, hrvaškimi in tudi ameriškimi producentii. Zgoščenka iz leta 2010, ki nosi naslov Za Mušter, predstavlja nekaj starih in nekaj novih takratnih Kamnikovih pesmi, ki so jih v celoti posneli ameriški country glasbeniki iz Nashville-a.

Milan je lani, z ansamblom ob 15-letnici Kompleksa v najlepši kleti na Koroškem predstavil del svojega opusa, ki je zajemal vse od narečnih pesmi, resničnih zgodb, šaljivih prigod ter provokativnih idej v country-folk-blues-rock obleki. Na koncertu je predstavil tudi nekaj popolnoma novih skladb iz albuma “A še ‘mam sploh pravico?” , ki je izšel prav na dan koncerta.

Preberite še: Milan Kamnik v najlepši kleti na Koroškem predstavil nov album (FOTO)

Prejel je tri odličja za svoj kulturni doprinos občine Ravne na Koroškem, je prejemnik številnih nagrad za najboljša besedila in izvedbe Festivala narečne popevke, prejel je Venec solzic, ki ga vsako leto prejme Korošec, ki za Koroško stori nekaj posebnega, lani pa so ga poslušalci Koroškega radia izvolili za naj osebnost leta (2019).

Preberite še: Osebnost leta 2019 je Milan Kamnik

Zadnja leta ga na večjih odrih spremlja Milan Kamnik Band, ki ga sestavljajo Aljaž Lipuš (bas, mandolina, el. kitara, back vokal), Jan Lužnik (el. kitara), Urša Lorber (violina, majhna tolkala, back vokal), Mojca Kamnik (viola, bas, back vokal), Danijel Hartman (bobni, back vokal) in občasno Gorazd Čepin (klaviature, back vokal).

VIR: KMKC Kompleks

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.