Search
Close this search box.

FOTO: Slavko Ivančič in Dejan Dimec navdušila v Kulturnem centru na Ravnah

Dejan Dimec (Dimme) in Slavko Ivančič sta s svojo glasbo napolnila dvorano Kulturnega centra Ravne.

Danes, 21. marca ob 20:00 uri sta v dvorani Kulturnega centra Ravne nastopila Slavko Ivančič, bolj znan kot pevec skupine Faraoni in domačin Dejan Dimec, kitarist skupine Kingston in bivši član Koroške zasedbe FaušDur.

Dejan Dimec, ki deluje pod umetniškim imenom Dimme, je že trinajsto leto član skupine Kingstoni. Korošcem je najbrž bolj poznan kot bivši član skupine FaušDur, zadnje čase pa vse več deluje kot samostojni glasbenik, ki vedno nova navduši. V glasbi se ne rad omejuje, zato ne ostaja zvest samo eni zvrsti glasbe. Nazadnje je navdušil z narodno-zabavno skladbo Valček za te, za katero je izdal tudi videospot. Več o tem si lahko preberete TUKAJ. K sodelovanju je tokrat povabil tudi legendarnega Slavka Ivančiča, s katerem sta pred časom skupaj posnela skladbo “Luči umazanga mesta”. Dejan je skladbo posnel v svojem domačem studiu, kjer je vse instrumente odigral sam, besedilo pa je delo glasbenika Luke Perneka.

Začetki glasbene poti Slavoljuba (Slavka) Ivančiča segajo v leto 1973 v Crikvenici. Leta 1974 se je kot skladatelj predstavil na plošči skupine Vivak. Kot komaj dvajsetletni fant je v domači Crikvenici soustanovil istoimensko klapo, in si tako počasi nabiral izkušnje. Bil je tudi član skupine Liburni. Že takrat je bilo jasno, da bo življenje posvetil glasbi. Po letu 1980, ko je končal glasbeno akademijo v Reki, se je preselil v Piran in se za dve leti priključil skupini Faraoni. Leta 1984 se je pridružil skupini Bazar, s katero je posnel eno vinilno ploščo. Leta 1994 se je znova pridružil skupini Faraoni, s katero je ostal vse do leta 2001, nato pa je začel s samostojno kariero. Večkrat je zmagal na festivalu Melodije morja in sonca. Od leta 2011 nastopa s svojo spremljevalno skupino, prizadeva pa si, da so njegovi koncerti, tudi iz strani spremljevalne skupine, zaigrani v živo.

Dogodki

Dejan Dimec (Dimme) in Slavko Ivančič sta s svojo glasbo napolnila dvorano Kulturnega centra Ravne.