VIDEO: Dejan Dimec preseneča z novo skladbo “Valček za té”

Dejan Dimec (Dimme) , član skupine Kingstoni in bivši član skupine FaušDur, navdušuje z novo narodno-zabavno skladbo Valček za té.
Dejan Dimec (Dimme)

Dejan Dimec, bolj poznan z umetniškim imenom Dimme, je pevec, kitarist, producent, učitelj in podjetnik. Širši publiki je bolj poznan kot kitarist skupine Kingston ali kot bivši član koroške skupine FaušDur. Je umetnik, ki ustvarja skladbe, zanimivo pa je, da se kot mnogi ostali, ne omejuje samo na določeno zvrst glasbe. Tokrat je presenetil z narodno-zabavno skladbo Valček za té, za katero je izdal tudi videospot.

Dejan je svoje življenje posvetil glasbi. Pravi, da je vesel, da lahko večino svojih “uradnih” dejavnosti prepleta s prostim časom in se med delom druži tudi s prijatelji. Dopoldne skoraj nikoli ne dela, takrat ga lahko najdemo na kavi v kakem koroškem lokalu. Izjemno rad kuha in se bori proti temu, da bi to postalo njegova “uradna” dejavnost. Rad bi športal, a kot je v smehu dejal, je izjemno naporno in pred kakim pohodom od stresa ponavadi celo noč ne spi. Se pa trudi.

Nova skladba Valček za te se je zgodila čisto slučajno. Valček za té je bil v osnovi blues viža, čisto v njegovem stilu. Pred časom je na svoj način posnel Avsenikovo skladbo “Čakala bom” v darkerski blues verziji, tokrat pa je stvari obrnil. Aranžma za skladbo je napisal Luka Krof, posneli pa so ga s pomočjo “njegovih” Vražjih muzikantov. Dejan pravi, da je vesel, da lahko s pomočjo izjemnih glasbenih prijateljev pluje po vodah, ki mu prej niso bile znane, a vseeno skuša ohraniti vezno nit svojega stila in izraznosti. V njegovi novi skladbi Valček té je čutiti pridih žalosti, ki ga v njegovih skladbah nismo vajeni. “V vsakem primeru je v vsakem mojem komadu del mene, mojih izkušenj, seveda v službi recimo temu umetniške vznesenosti, ki čustva potencira, mogoče tudi radikalizira. Konec koncev je vse le muzika, ki je ni za jemat preveč resno. Po dolgih letih veseljačenja s Kingstoni, mi kontrast ustreza in v tem oziru mi je ta »žalost« prav zabavna.”

Snemanje videospota je bila, po njegov besedah, ena sama štorija, dan, poln smeha. “Krasno je, da lahko počneš stvari, ki jih še nikoli nisi, čeprav jih imaš dobesedno pred nosom. Še lepše je, da to počneš s prijatelji, ki delijo tvojo norost in z veseljem prebujajo otroka v sebi. Upam, da tudi osel deli moje navdušenje”, je povedal. Ob tej priložnosti se za gostoljubje zahvaljuje kmetijam Vojak, Jež in Gutovnik, vsem sodelujočim v spotu in seveda Dobranu Lazniku, ki vedno znova preseneti.

“Dokler mi špilajo, je vse OK.”

Glasbo dojema resno, včasih celo preresno, čustveno, pogosto tudi preveč analitično. Ta preplet mu, pravi, dela življenje polno in zanimivo. Kar si želi, je, da teh izzivov nikoli ne zmanjka in v smehu doda, da, “dokler mu špilajo, je vse OK”.

Navdih za pisanje skladb dobiva na vsakem koraku ali pa ga dolgo časa ni. S tem se ne obremenjuje, ga pa ves čas trga ustvarjalni nemir. “Večinoma so to trenutni občutki, mogoče beseda, spomin, nekaj kar vidiš med vožnjo, slišiš po radiu, torej življenje”, razmišlja.

Idej za naslednje skladbe mu ne zmanjka. Za nove skladbe ima že več idej, po navadi pa dela po en komad naenkrat. “Zdaj je valček zaplesal in mi pripada par sekund zasluženega dopusta”, še pove.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije