Search
Close this search box.

Znane so podrobnosti in vzrok požara v Golavabuki

S PU Celje so sporočili podrobnosti požara, do katerega je prišlo konec tedna na območju Slovenj Gradca.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti večji požar obravnavali v Golavabuki, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec. V V požaru je ogenj močno poškodoval stanovanjsko hišo. Do požara je prišlo v zgornji etaži stanovanjske hiše, kjer je v celoti pogorelo ostrešje. Voda od gašenja pa je uničila spodnje nadstropje.

Vzrok požara je najverjetneje kratek stik na električnih vodnikih na podstrešju stanovanjske hiše. Tuja krivda je izključena. Po prvih, neuradnih ocenah, je na stanovanjski hiši nastalo za okoli 200.000 € materialne škode.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Golavabuka, Slovenj Gradec, Turiška vas, Šmartno, Legen, Podgorje, Stari trg in Pameče.

Preberite tudi: Pomagajmo družini Rotovnik, ki jim je požar uničil hišo (FOTO in VIDEO)

Pri tem naj še omenimo, da je Območna organizacija Rdečega križa Slovenj Gradec že zažela z zbiranjem sredstev za prizadeto družino. Po svojih zmožnostih jim lahko pomagate tudi vi. Donatorji lahko sredstva nakažejo na njihov transakcijski račun: SI56 6100 0001 8539 472 (Sklic: SI00 2703).

Med vikendom so policisti obravnavali tudi več travniških požarov, zato občane znova opozarjajo, da je na območju PU Celje še vedno razglašena velika požarna ogroženost in da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano.

Dogodki