Pomagajmo družini Rotovnik, ki jim je požar uničil hišo (FOTO in VIDEO)

V noči iz sobote na nedeljo je zagorelo v Golavibuki. Požar je uničil ostrešje in zgornjo teažo stanovanjskega objekta družine Rotovnik, po domače Čečovnik.

Na požaru, ki je uničil stanovanjsko hišo družini Rotovnik, so posredovali gasilci PGD Golavabuka, Slovenj Gradec, Turiška vas, Šmartno, Legen, Podgorje, Stari trg in Pameče.

Lastnica hiše, gospa Branka Rotovnik nam je v solzah povedala, da sedaj poteka čistilna akcija, da že dobivajo pomoč tudi od sosedov, da pa je zelo naporno in hudo.

Govorili smo tudi s sinom gospe Branke, Rokom Rotovnikom, ki nam je povedal, da ga je okoli pol dveh zjutraj zbudilo ropotanje na podstrešju. Hitro je pogledal kaj se dogaja in ugotovil, da gori ostrešje. Poklical je gasilce ter hitel zbuditi starše v spodnje nadstropje, ki je bilo že v celoti v dimu.

Gasilci, ki so na kraj prišli v pičlih 15 minutah, so požar gasili tri ure in porabili več kot 34 kubičnih metrov vode. Požar je uničil ostrešje ter zgornje stanovanje, voda od gašenja pa je uničila spodnje nadstropje.

VIDEO: Izjava Roka Rotovnika

Vzrok požara sicer še ni znan, neuradno pa sumijo na napako na električni napeljavi.

Pomagajmo skupaj

Družini Rotovnik lahko pomagate z nakazilom na TRR območnega Rdečega križa: SI56 6100 0001 8539 472 (Sklic: SI00 2703).

VIDEO: Amaterski posnetek požara

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije