Radeljski gasilci posredovali v dveh prometnih nesrečah (FOTO)

V Radljah je avto zapeljal v potok, v Ribnici na Pohorju pa je bil povožen pešec.

V noči iz petka na soboto sta se na območju Dravske doline, po navedbah gasilcev PGD Radlje ob Dravi, pripetili dve prometni nesreči hkrati. V Radljah je avto zapeljal v potok, v Ribnici na Pohorju pa je bil povožen pešec.

Pred polnočjo je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje v naselju Vas, v občini Radlje ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok, pri čemer sta se poškodovali dve osebi.

Gasilci PGD Radlje ob Dravi so preprečili iztekanje motornih tekočin, odklopili akumulator in vozilo izvlekli iz potoka nazaj na cestišče ter nudili pomoč pri oskrbi ponesrečencev reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem.

Reševalci so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

V Ribnici na Pohorju pa je osebno vozilo povozilo pešca. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem in pomagali policistom pri razsvetljavi kraja nesreče.

Naknadno smo iz PU Celje prejeli podrobnost nesreče, ki se je končala s smrtnim izidom in pobegom.
https://www.koroskenovice.si/crna-kronika/do-smrti-zbil-72-letnega-pesca-in-pobegnil/

Naj še omenimo, da je po navedbah Urada RS za zaščito in reševanje včeraj v popoldanskih urah, prav tako v Radljah ob Dravi padel kolesar in se pri tem huje poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec. Obveščen je bil OKC.