Po požaru zdaj še vlom v brunarico na Okrešlju

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali 50 interventnih dogodkov, med njimi tudi vlom v brunarico na Okrešlju.
okrešelj
7. 11. 2019 je Frischaufov dom na Okrešlju pogorel do tal.

Kriminaliteta / Vlom v brunarico – Okrešelj

O tem, da so bili policisti v četrtek, 7. novembra 2019, obveščeni, da je v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju, ki je dobil ime po dr. Johannesu Frischaufu (1837-1924), profesorju na graški univerzi, neutrudnem oznanjevalcu lepot Savinjskih Alp, humanistu in prijatelju Slovencev, smo že poročali. Prav tako o vzroku požara, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Danes pa so s PU Celje za nameček sporočili še eno slabo vest. Včeraj je namreč na Okrešlju neznani storilec vlomil v brunarico in ukradel nekaj kosov gorsko reševalne opreme. Podrobnosti kriminalnega dejanja policija še preiskuje.

Frischaufov dom (1378 m) je planinska postojanka, ki leži na robu krnice Okrešelj nad Logarsko dolino. Obdan je z vrhovi Mrzle gore, Štajerske Rinke, Križa in Turske gore. V bližini se nahaja 80 metrov visok slap Rinka. Prvotno kočo, ki jo je leta 1876 zgradilo Nemško-avstrijsko planinsko društvo, je leta 1907 odnesel plaz. 2. avgusta 1908 je bila zgrajena nova. 21. septembra 1991 so odprli nov povečan in obnovljen dom.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.