FOTO: Na Ravnah zasegli drogo

Pred dnevi so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem izvedli poostren nadzor na področju prepovedanih drog.

 

 

 

 

V petek, 26. aprila 2013, so policisti PP Ravne na Koroškem izvedli poostren nadzor na področju prepovedanih drog. Pri tem so našli sedem zavitkov neznane zdrobljene rastlinske snovi, 36 tabletk rdeče barve, 11 zavitkov neznane bele praškaste snovi in dva predmeta, ki se uporabljata kot pripomoček za uživanje prepovedanih drog.

Vsi predmeti so bili osebam zaradi suma, da gre za prepovedano drogo konopljo, ecstasy in speed, zaseženi. Zasežene snovi bodo poslane v analizo. V okviru nadzora so tako ugotovili štiri kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen KZ-1), kaznovo dejanje Omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovmi v športu (187. člen KZ-1) in pet prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu prepovedanih drog (ZPPPD).

Pri obravnavanju navedenih kaznivih dejanj so na podlagi II. dostavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) odločili dvema osebama odvzeta prostost do 6 ur. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti PP Ravne na Koroškem zoper pet oseb z območja Koroške, starih med 19 in 25 let, uvedli postopek zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD ) in zoper njih na Okrajno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazenske ovadbe, zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/droge_ravne” title=”Galerija slik”]

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije