Zimska pravljica na Črnem vrhu

Na Koroškem imamo tudi v zimskem času kar veliko možnosti za sprostitev v naravi, hkrati pa lahko uživamo v pravi zimski idili. Eden od vrhov, ki ga v teh dneh splača obiskati, če se želimo naužiti svežega zraka, miru in snega je zagotovo Črni vrh.

Črni vrh se vzpenja nad Slovenj Gradcem na Kopah, severovzhodno od Mislinje in južno od Radelj ob Dravi. Leži 1543 metrov nad morjem, vzpon nanj pa je primeren tudi za rekreativne pohodnike, seveda opremljene s primerno planinsko opremo.

Mislinja – Črni vrh je markirana planinska pot, ki se začne v centru Mislinje in na začetku poteka po cesti mimo trgovskega centra Lopan, nakar se nadaljuje po gozdnih poteh in jasah. Do Črnega vrha boste potrebovali 2,5 ure zmerne hoje.

Najvišji vrh Pohorja pa je danes obiskala tudi naša bralka, ki je nam posredovala spodnje fotografije. Kot je dejala, “je v takem vremenu, kot je bilo danes, obisk vrha poplačan s čudovitim razgledom in sprostitvijo v prečudoviti naravi.”

FOTOGALERIJA: Črni vrh – 11. 1. 2021

Pri tem naj še omenimo, da v Planinskem društvu Mislinja že vrsto let prirejajo pohod na Črni vrh, v spomin na dr. Stanka Stoporka, enega izmed pobudnikov za ustanovitev PD Mislinja. Pohod običajno organizirajo v mesecu februarju.