Z javnim natečajem iščejo imeni za koprski maskoti. Najbolje ocenjene predloge bodo nagradili

Koper je že pred leti za maskoto destinacije izbral simpatično kozo oz. kozla. Zdaj so se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper odločili, da bodo maskotam izbrali tudi primerno ime. V ta namen so objavili tudi javni natečaj.

Izbiri koze oz. kozla je botrovalo dejstvo, da je bil Koper nekoč znan kot kozji otok. Zabavne karikature kozic so skozi leta krasile različne promocijske vsebine destinacije, plišasti maskoti pa ste lahko večkrat srečali na različnih prireditvah. Prav tako je v trgovinici v sklopu koprskega turistično-informacijskega centra na prodaj plišasta igračka kozica, so v sporočilu za javnost spomnili v koprskem zavodu za turizem.

Tako so objavili javni natečaj, preko katerega zbirajo predloge za imena za žensko maskoto – kozico in moško maskoto – kozla.

Prijava predlogov je do 20. marca na voljo na spletni povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvdj_cK9rEc6I5n91gFOYm8-RioydidhYoZOl_vd3JO0eHaw/viewform

Vse prejete predloge bo pregledala ter na podlagi smiselnosti, izvirnosti in tematske ustreznosti ocenila petčlanska ocenjevalna komisija, ki bo najbolje ocenjene predloge tudi nagradila.

Na koncu bo zadnjo besedo pri izboru imen imelo občinstvo, ki bo glasovalo med tremi najbolje ocenjenimi predlogi in izbralo zmagovalca, so še napovedali v zavodu za mladino, kulturo in turizem.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije