VIDEO: Neverjetno, hiše je prekrila več kot meter debela ledena odeja

led
Fotografija je simbolična.

Prebivalce, ki živijo na območju ob Eriejskem jezeru v ameriški zvezni državi New York, je zjutraj pričakalo edinstveno ledeno presenečenje, ki v mestu Hamburg sicer velja za precej pogost pojav, a ne v takšnih razsežnostih.

Domačin Ed Mis je v pogovoru za CNN nevsakdanji naravni pojav opisal kot neverjeten, saj je ledeni oklep bil tako debel, da je notranjost njegove hiše bila v popolni temi, z ledom pa je v celoti bilo prekrito tudi dvorišče.

“Bilo je kar malo zastrašujoče. Na mojem dvorišču je okrog tri metre in pol ledu, ki se je pojavil dobesedno čez noč. Zdaj nas skrbi, kaj se bo zgodilo z našimi domovi, ko se bo led začel postopoma taliti,” je zaskrbljeno dejal Mis. Nekaj ledu se je od petka, ko se je vse skupaj pojavilo, sicer že stalilo.

‘Ledeno deželo’ je ustvarilo 48-urno pihanje hladnih vetrov, ki so povzročili visoke valove in plimovanja Eriejskega jezera, v kombinaciji z izjemno nizkimi temperaturami pod lediščem.

Meteorolog Tom Niziol je pojasnil, da je veter s seboj prinesel vodni prš in kapljice vse do hiš, ki so zaradi nizkih temperatur zamrznile. Domačini so enotni, da kljub pravljičnemu pogledu na njihove domove, podobne zimske nočne more ne želijo doživeti nikoli več.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.