V Dravogradu bo na ogled skoraj 1400 unikatnih pirhov Lotke Nenadič

Prihodnji teden bo cerkvi Sv. Vida v Dravogradu na ogled skoraj 1400 unikatnih pirhov, iz pod rok domačinke Lotke Nenadič, ki je leta 2008 prejela tudi certifikat kakovosti, ki ga za mojstrovine slovenskega rokodelstva podeljuje Obrtna zbornica Slovenije.
FOTO: TIC Dravograd

V ponedeljek, 15. 4. 2019, ob 18. uri vabljeni v cerkvi Sv. Vida v Dravogradu, kjer bo na ogled skoraj 1400 unikatnih pirhov, iz pod rok domačinke Lotke Nenadič. Njene razstave imajo že dolgoletno tradicijo, Lotka pa vsakič postreže tudi z nečm novim.

Mojstrica ročnih spretnosti, Lotka Nenadić, ki ob praznikih že tradicionalno razstavlja zanimive izdelke, ki še kako polepšajo praznične dni, bo tokrat na svoji že 40. samostojni razstavi na ogled postavila skoraj 1400 unikatnih pirhov.

FOTO: TIC Dravograd. Priprave na razstavo.

Vsako jajce (večina je pravih kokošjih, nekaj iz umetne mase) je unikatno poslikano, pobarvano, skvačkano, spraskano ali kako drugače okrašeno. Kot pravijo v TIC Dravograd: »Česa takega pri nas še nismo videli«.

FOTO: TIC Dravograd. Priprave na razstavo.

Naj omenimo, da je Lotka Nenadić za izvirne pirhe in dekorativne kvačkane izdelke ter ohranjanje tradicije leta 2008 prejela certifikat kakovosti, ki ga za mojstrovine slovenskega rokodelstva podeljuje Obrtna zbornica Slovenije. Avtorica se je z ročnimi deli pričela ukvarjati že v osnovni šoli, vedno pa jo je mikala želja po izdelavi novih izvirnih izdelkov. Tako je leta 1994 poleg vseh ostalih izdelkov začela izdelovati velikonočne pirhe.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije