Ste vedeli, da lahko policistom predlagate lokacijo prometne kontrole?

nadzor_nad_kolesarji_pumb1
FOTO: www.policija.si

Kar nekaj bralcev je nam že pisalo ali pa pod naše objave podalo predlog, kje bi bilo dobro, da bi policisti pogosteje nadzorovali promet in neodgovorne voznike ter vse ostale udeležence v cestnem prometu. Nekateri ste morda aplikacijo slovenske policije že preizkusili, nekateri pa jo še morda boste.

Torej, če menite, da prihaja na določenem cestnem odseku v Sloveniji do pogostih prometnih kršitev in si želite, da bi policija tam (pogosteje) opravljala nadzor prometa … Do tega vas loči le en klik.

Slovenska policija se je namreč že pred leti odločila za uvedbo spletne aplikacije, preko katere imate možnost, da sporočite lokacijo, kjer bi bile po vašem mnenju potrebne prometne kontrole. Za ta korak so se slovenski policisti odločili po zgledu Nemčije in Finske, kjer se je podobno sodelovanje med občani in policijo izkazalo kot družbeno zelo koristno.

Povezavo do aplikacije najdete TUKAJ.

Vsak vaš predlog za povečan nadzor bo posredovan policijski postaji, ki se nahaja najbližje predlaganemu mestu. Vse predloge bodo policisti obravnavali in skrbno pretehtali. Če bodo ocenili, da je posamezen predlog ustrezen, pa bodo na predlaganem cestnem odseku zagotovili tudi ustrezen nadzor.

Vir: www.policija.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.