Septembra rojenim otrokom v Sloveniji na voljo sadike drevesa

Merkur bo vsem otrokom, rojenim ta mesec v Sloveniji, podarili sadiko drevesa. Z družbeno odgovorno kampanjo želijo pomagati pri ohranjanju tradicije, da ob rojstvu otroka posadimo drevo, hkrati pa izpostaviti pomen čiste narave, ki ni več nekaj samoumevne, so sporočili iz družbe.
tree-5246139_1920
Fotografija je simbolična

V Merkurju smo si zadali, da to izročilo pomagamo prenašati naprej, na prihodnje generacije, ki se že soočajo z dejstvom, da čista narava ni več nekaj samoumevnega, in da moramo z okoljem ravnati odgovorneje. Zato je najbolj trajnosten družbeno odgovoren akt, ki ga lahko naredimo na področju drevesnih sadik, skrb, da bo v našem okolju tudi v prihodnje raslo čim več sveže posajenih dreves,” je ob začetku kampanje izpostavila direktorica Merkurjevega marketinga Lidija Rakuša.

Vsem otrokom, rojenim ta mesec v Sloveniji, bodo podarili eno izmed avtohtonih sadik drevesa iz njihove ponudbe in s tem spodbudili k obujanju stare tradicije, ki narekuje, da ob rojstvu otroka posadimo drevo.

Starše bodo s pomočjo slovenskih porodnišnic obveščali, da jih za njihove novorojence čaka brezplačna drevesna sadika lipe ali breze v njim najbližjem Merkurjevem vrtnem centru. Družbeno odgovorna septembrska Merkurjeva kampanja poteka od danes do 15. oktobra pod sloganom Tradicijo sajenja dreves je vredno ohranjati.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.