Po čiščenju talnega gretja prihranimo veliko energije in zmanjšamo količino izpustov v ozračje (FOTO)

Konec lanskega leta smo na našem spletnem portalu že pisali o koroškem podjetju Cev sanacija, ko smo predstavili prednosti notranjega čiščenja inštalacij, s katerim lahko dosežete pri ogrevanju velik prihranek. Ker pa to ni edina dejavnost omenjenega podjetja, vam bomo danes kaj več povedali o čiščenju talnega gretja.

Po čiščenju grelnih inštalacij prihranimo veliko energije in s tem minimiziramo količino izpustov v naše ozračje.

V podjetju Cev sanacija, kjer vam profesionalno očistijo vse sisteme ogrevanja in hišnega vodovodnega omrežja, priporočajo tovrstno čiščenje na približno vsakih deset let. Z izkušnjami, ki so jih pridobili v tujini, poskrbijo, da delo opravijo hitro, strokovno in natančno. Kar pa je najpomembnejše, po opravljenem čiščenju inštalacije, vam zagotavljajo, da boste pri ogrevanju veliko prihranili, omrežje pa bo delovalo maksimalno.

Za vse informacije so vam na razpolago na tel. številki 00386 (0)30 262 884 za vse klice v slovenskem omrežju ali 0043 664 1671 660 za območje Avstrije. Najdete pa jih tudi na spletu na http://cev-sanacija.si/.

V podjetju Cev sanacija, s sedežem v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, so glede čiščenja talnega gretja povedali, da se morajo uporabniki zavedati, da vodovodna voda ni primerna za talno gretje. »V nizkoenergijskih sistemih lahko pride do razvoja mikroorganizmov. Težave z vodo najpogosteje odkrijemo v kontrolnih ventilih. Voda, ki je rjava in sluzasta, lahko celo popolnoma zamaši pretoke v talnem sistemu ogrevanja …” pojasnjujejo v omenjenem podjetju, kjer se lahko pohvalijo z novim sodobnim nemškim strojem za čiščenje talnega gretja.

Prikaz zamašenosti razdelilnih enot v hiši

“Razlog za razvoj mikroorganizmov je običajno uporaba vode iz lastnega zajetja ali vodovoda, ki v kombinaciji z zmernim temperaturami predstavlja idealno okolje za razvoj alg in bakterij. Zato je potrebno sistem obvezno napolniti s strojem za nevtraliziranje vode. Visoke temperature vode v klasičnem radiatorskem sistemu (nad 60°C) to preprečijo, pri talnem gretju pa se nezaželen pojav prepreči z uporabo destilirane vode ali z dodajanjem biocidnih sredstev. Po očiščenem postopku se voda s posebnim strojem nevtralizira in sistem optimalno deluje med 8 do 10 let, pri ogrevanju pa porabite več kot 30 odstotkov energije.«

Hkrati vam očistijo tudi peč, ne le talnega gretja

Na vprašanje, kako se to naredi, so nam odgovorili, da najprej izmerijo Ph vode, nakar pa s posebnim strojem očistijo kompletno notranjost talnega ogrevanja, vključno z kotlom, nakar je potrebno izprazniti vodo iz kompletnega sistema talnega ogrevanja, ki ga potem s strojem napolnijo z nevtralizirano vodo.

Za čiščenje talnega omrežja se stroj s čistilnim sredstvom priklopi na razdelilno omaro, za centralno ogrevanje pa se v kurilnici priklopi na sam kotel (peč). Postopek traja od 5 do 10 ur. Sprememba in posledica čiščenja je opazna pri kurjavi že naslednji dan.

Pri vsem tem je nas tudi zanimalo, koliko je za takšno storitev potrebno odšteti. Kot smo izvedeli, je odvisno od več dejavnikov, zato je ceno brez podatkov o objektu, napeljavi … zelo težko določiti “na pamet”. Z veseljem pa vam bodo v podjetju Cev sanacija naredili brezplačni izračun ter vam razložili celoten postopek čiščenja talnega gretja, na podlagi katerega se boste lažje odločili za njihove storitve.

Z obiskom Facebook strani Cev sanacija, ki jo najdete TUKAJ, pa lahko v nagradni igri z malo sreče osvojite tudi lepo nagrado, čiščenje radiatorskega ali talnega sistema ogrevanja, v vrednosti 500 evrov.

Za konec naj še omenimo, da vam v podjetju Cev sanacija nudijo tudi čiščenje bojlerjev, strojno čiščenje hišnih odtokov, poskrbijo pa tudi za boljši pretok vodovodnega omrežja, o čemer si lahko več preberete na njihovi spletni strani TUKAJ, kjer najdete tudi priporočila zadovoljnih strank.