Search
Close this search box.

Novost: notranje čiščenje hišnih inštalacij, velik prihranek pri ogrevanju

Prihranek pri kurjavi nad 30 %, pri starih inštalacijah pa veliko več …

Ob visokih cenah ogrevanja se pogosto sprašujemo, kaj vse še lahko naredimo, da ne bo toliko trpel družinski proračun, da bi zmanjšali stroške kurjave in bi nam bilo v teh mrzlih zimskih dneh še vedno dovolj toplo. Kot pravijo v podjetju Cev sanacija, je ena od možnosti zagotovo notranje čiščenje inštalacij, s katerim lahko dosežemo velik prihranek.

Seveda nas je zanimalo, zakaj bi se sploh odločili za čiščenje inštalacij, kamor med drugim spadajo tudi radiatorji. Menda zaradi notranjih oblog, ki se nabirajo v vsaki inštalaciji. Z leti se jih nabere vedno več, izkoristek toplote pa je posledično vedno manjši. »Zaradi notranjih oblog, ki se naberejo v inštalaciji se zmanjša pretok vode, da dosežemo željeno temperaturo v stanovanju, porabimo več energije,« so pojasnili v podjetju Cev sanacija, kjer poudarjajo, da ne gre za umazano vodo v ogrevalnem sistemu, ampak obloge, ki zadržujejo pretoke, tako v radiatorskem kot tudi v talnem sistemu.

V podjetju Cev sanacija, kjer vam profesionalno očistijo vse sisteme ogrevanja in hišnega vodovodnega omrežja, priporočajo tovrstno čiščenje na približno vsakih deset let. Z izkušnjami, ki so jih pridobili v tujini, poskrbijo, da delo opravijo hitro, strokovno in natančno. Kar pa je najpomembnejše, po opravljenem čiščenju inštalacije, vam zagotavljajo, da boste pri ogrevanju veliko prihranili, omrežje pa bo delovalo maksimalno.  

Za vse informacije so vam na razpolago na tel. številki 00386 (0)30 262 884 za vse klice v slovenskem omrežju ali 0043 664 1671 660 za območje Avstrije. Najdete pa jih tudi na spletu na http://cev-sanacija.si/.

V podjetju Cev sanacija, s sedežem v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, vam poleg čiščenja radiatorske inštalacije, očistijo tudi talno gretje. Kot so povedali, se moramo zavedati, da vodovodna voda ni primerna za talno gretje. »V nizkoenergijskih sistemih lahko pride do razvoja mikroorganizmov. Težave z vodo najpogosteje odkrijemo v kontrolnih ventilih. Voda, ki je rjava in sluzasta, lahko celo popolnoma zamaši pretoke v talnem sistemu ogrevanja … Razlog za razvoj mikroorganizmov je običajno uporaba vode iz lastnega zajetja ali vodovoda, ki v kombinaciji z zmernim temperaturami predstavlja idealno okolje za razvoj alg in bakterij. Zato je potrebno sistem obvezno napolniti s strojem za nevtraliziranje vode. Visoke temperature vode v klasičnem radiatorskem sistemu (nad 60°C) to preprečijo, pri talnem gretju pa se nezaželen pojav prepreči z uporabo destilirane vode ali z dodajanjem biocidnih sredstev.«

FOTO: Stroj za nevtralizacijo vode

Tokrat smo sicer izpostavili čiščenje inštalacij, potrebno pa je omeniti, da v podjetju Cev sanacija nudijo še vrsto drugih storitev, od čiščenja bojlerjev do strojnega čiščenja hišnih odtokov, poskrbijo pa tudi za boljši pretok vodovodnega omrežja, o čemer si lahko več preberete na njihovi spletni strani.

Na vprašanje, kako se to naredi, so nam odgovorili, da najprej s posebnim strojem očistijo kompletno notranjost talnega ogrevanja, vključno z kotlom, nakar je potrebno izprazniti vodo iz kompletnega sistema talnega ogrevanja, ki ga potem s strojem napolnijo z nevtralizirano vodo.

Za čiščenje talnega omrežja se stroj s čistilnim sredstvom priklopi na razdelilno omaro, za centralno ogrevanje pa se v kurilnici priklopi na sam kotel (peč). Postopek traja od 5 do 10 ur. Sprememba in posledica čiščenja je opazna pri kurjavi že naslednji dan.

Postopek čiščenja radiatorskega sistema (ali kombiniranega) pa je razviden tudi na njihovi spletni strani TUKAJ, kjer najdete tudi vse ostale informacije o podjetju Cev sanacija.

Dogodki

Prihranek pri kurjavi nad 30 %, pri starih inštalacijah pa veliko več …