Norvežanka in Šved zaradi pandemije usodni da izrekla na meji

Nevesta iz Norveške in ženin iz Švedske zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 nista preložila načrtovane poroke, temveč sta se poročila kar na meji med državama. Vsak od njiju je bil med poročnim obredom v svoji državi, tako da sta spoštovala prepoved potovanja v sosednjo državo, ločeval pa ju je bel satenast trak.

Par je za britanski BBC dejal, da nista želela čakati, da njuni državi ukineta omejitve potovanja. Poroko na meji je nevesta predlagala v šali, njeni prijatelji in člani obeh družin pa so njeno idejo navdušeno podprli.

Švedska je ob pandemiji uvedla manj stroge omejitvene ukrepe kot druge evropske države in je zabeležila več smrtnih žrtev covida-19 kot njene nordijske sosede, zato so Norveška in druge sosednje države prepovedale potovanja na Švedsko.

Par se je zato poročil v gozdu v regiji Holebekk na jugovzhodu Norveške ob meji s Švedsko. Mladoporočenca sta bila vsak na svoji strani meje, ločeval pa ju je bel satenast trak.

Čeprav nista pričakovala veliko svatov, se je v gozdu na obeh straneh meje zbralo kar nekaj njunih prijateljev in sorodnikov. Na poroki sta bila tudi dva policista, ki sta vsak na svoji strani meje skrbela, da nihče ni prestopil mejne črte.

“Policista sta naju prijazno vprašala, če sta lahko tudi onadva na poroki. Seveda sva privolila,” sta povedala mladoporočenca.

Več iz istega kraja