Na Ravnah skrbijo za prometno varnost

Foto: TIC Ravne

V četrtek, 28. februarja 2013,  je potekalo predavanje na temo ponovitev cestnoprometnih predpisov pod sloganom Prometna varnost, obnovimo znanje - ohranimo življenja.

Na Ravnah na Koroškem je v četrtek, 28.2.2013, potekalo predavanje na temo ponovitev cestnoprometnih predpisov pod sloganom Prometna varnost, obnovimo znanje – ohranimo življenja, ki sta ga izvedla Policijska postaja Ravne na Koroškem in Svet za preventivo v cestnem prometu občine Ravne na Koroškem.

Predavanje je bilo namenjeno voznikom in vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu. Vodil  ga je pomočnik komandirja Policijske postaje Ravne na Koroškem, Miroslav Črešnik. Na predavanju so obnovili teoretično znanje, kjer so jim predstavili najpomembnejše znake iz skupine znakov za nevarnost, znakov za izrecne odredbe, znakov za obvestila ter pomen dopolnilnih tabel. Udeležencem je bilo predstavljeno tudi pravilo srečanja, desno pravilo ter veljavnost omejitev hitrosti.

Predsednik izpitnega centra Slovenj Gradec (Javna agencija za varnost prometa), Boštjan Knez, je udeležence poučil o pravilih vožnje v krožnem prometu.

S strani komandirja Policijske postaje Ravne na Koroškem, Vinka Mlakarja, je bilo predstavljeno tudi ugodno stanje prometne varnosti na območju PP Ravne na Koroškem in aktivnosti policistov v lokalnem okolju v letu 2013.

Udeleženci, bilo jih je 35,  so na predavanju spoznali pomanjkljivosti njihovega znanja v cestnem prometu, predvsem pri vožnji v dvopasovnem krožnem krožišču, križiščih enakovrednih cest, ugotovljeno pa je bilo tudi, da v domačem okolju pogosto vozimo, ne da bi gledali znake – vožnja na pamet.

Ob zaključku predavanja  so učiteljice in učitelji varne vožnje iz Šole vožnje Relax in Felix, Petra Polovšak, Marko Križan, Sandra Mitnjek in Igor Golob, udeležencem podelili kupone, s katerimi bodo lahko obnovili praktični del vožnje, saj se večina udeležencev vožnje v krožnem križišču namreč ni učila v času opravljanja vozniškega izpita. Organizatorje pa je še posebej presenetil odziv in zanimanje za praktični del vožnje, saj tega niso pričakovali.

Vsi udeleženci so  tudi prejeli odsevna telesa, ki jih je zagotovil ravenski Svet za preventivo Občine Ravne na Koroškem.

Pri organizaciji so sodelovali še člani ZŠAM Ravne na Koroškem, Sveti za preventivo občin Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem ter Avtomoto društvo Ravne.

{AG}cpp_ravne{/AG}


 

Dogodki