Na najboljšo pojedino v gostinstvo Vagon ali pa jo naročite kar na dom (VIDEO in FOTO)

vagon

Unikaten muzejski ambient, fantastične pice, raznolika tedenska ponudba domačih malic, slastni hamburgerji, specialitete z žara, nabor solat za vsakogar, pohano po želji, jedi s pridihom mehike, nekaj za najmlajše ‘potnike, na hitro ali za posladkat – vse to in še več dobite v gostinstvu Vagon Mislinja, od 30. oktobra pa vam vse jedi pripeljejo tudi na dom!

Od železniške postaje do ‘konjušnice’ in gostišča, kot ga poznamo danes

Objekt, v katerem se nahaja gostinstvo Vagon, je nastal že daljnega leta 1899, ko je bila tu železniška postaja. Vlak, ki je vozil na relaciji Velenje – Dravograd, je prav na tej točki dosegel najvišjo nadmorsko višino v Sloveniji. Leta 1968 so najprej ukinili progo za potniški promet, kasneje pa še za tovornega. Nekaj časa je objekt služil kot zatočišče mislinjski mladini za druženje in zabavo ob družabnih igrah.

Maja 1982 je gostinsko podjetje Merx Kozjak Radlje odkupilo ta del in v njem postavilo gostinski lokal, ki se je imenoval Avtobusni bife. Med lokalnim prebivalstvom so ga pogovorno imenovali ‘konjušnica’. Jesen leta 2003 je bila za gostišče prelomna, saj so se lotili obsežnega projekta, ki je zajemal celotno prenovo lokalaletnega vrta in okolice ter spremembo imena v Bar Vagon Mislinja.

Popolnoma se je premenila tudi celotna notranja podoba, ki v določenih segmentih spominja na muzej. S tem so želeli prikazati, kako so se gradili mostovi in predori v Mislinjski dolini. V lokalu najdete tudi repliko pravega vagona, ki je nekdaj vozil po naših krajih.

Notranjost picerije med drugim krasi čisto pravi’ vagon.

Za naročila pokličite na 02 88 55 219 ali 031 852 797.

Gostje so nad unikatnim ambientom izjemno navdušeni, saj jih spominja na otroške dni, ko je vlak za marsikoga predstavljal edino prevozno sredstvo.

Bogata kulinarična ponudba, ki vam jo tudi dostavijo

Zaradi vse večjega povpraševanja so se jeseni 2018 lotili širitve in prenove kuhinje, saj želijo svojim gostom ponuditi kaj več kot samo pice. S to potezo so zagotovili širšo kulinarično ponudbo, v okviru katere lahko gostje od ponedeljka do petka dobijo sveže malice, v stalno ponudbo pa so vključili tudi hamburgerje in jedi z žara ter dostavo na dom.

V lokalu je notranjega prostora za približno 70 ljudi, zunaj pa še za dodatnih 35 na prijetni senčni terasi.

Gostinstvo Vagon svoje goste že več ko 12 let razvaja z odličnimi picami.

ODPIRALNI ČAS – gostinski del:
Ponedeljek – četrtek
06:00 – 23:00
Petek
06:00 – 24:00
Sobota
07:00 – 24:00
Nedelja in prazniki
08:00 – 22:00

ODPIRALNI ČAS  kuhinja:
Ponedeljek – četrtek
9:00 – 22.00
Petek
9:00 – 23:00
Sobota
10:00 – 23:00
Nedelja in prazniki
11:00 – 22:00

Gostinstvo Vagon poleg vsakodnevne skrbi za ‘site trebuščke’ kot zavedni občani Mislinje želijo pripomoči tudi k razvoju kraja, zato – kolikor je le v njihovi moči – večkrat na pomoč priskočijo raznim društvom ter organizacijam.

[aiovg_video id=111141]

Gostinstvo Vagon se nahaja na naslovu Šentlenart 24, 2382 Mislinja, ob regionalni cesti Velenje – Slovenj Gradec, pred bencinskim servisom Petrol. V poletnih dneh se tukaj ustavijo številni rekreativni kolesarji, saj za lokalom poteka nova kolesarska pot med Mislinjo in Slovenj Gradcem, katero v prihodnosti nameravajo povezati še z Velenjem, v hladnejših mesecih pa prevladujejo predvsem smučarji, ki se vračajo s smučišča KOPE.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.