Ljubezen (in spolnost) v času koronavirusa cvetita

Kako je "korona" vplivala na ljubezensko življenje Slovencev in Slovenk, so se vprašali pri laloki.si. V sodelovanju s spletnim portalom menjeql.com so izvedli raziskavo "Ljubezen v času korone." Ugotovili so, da ima 55 % samskih udeležencev in udeleženk manj spolnih odnosov, 30 % samskih anketirancev pa je priznalo, da so kršili omejitve, najpogosteje policijsko uro.
couple-731890_1920

Raziskava javnega mnenja, ki jo je v mesecu decembru izvedli je pokazala, da se anketiranci v povprečju počutijo slabše, kot so se pred virusom. 60 % anketirancev je podalo takšen odgovor, le 10 % pa, da se počutijo bolje.

60 % anketirancev se počuti slabše kot pred korono.

Raziskava je preverjala tudi pogostost samozadovoljevanja med moškimi in ženskami v letu pred korono. Ugotovili so, da se je slaba polovica samozadovoljevala enkrat do trikrat tedensko, ostali redkeje. 20 % sodelujočih pa je izbralo odgovor, da se sploh niso samozadovoljevali. Med njimi prednjačijo ženske, so sporočili.

Rezultati so pokazali, da “korona” v glavnem ni vplivala ne na pogostost samozadovoljevanja kot tudi ne na to, kako pogosto med samozadovoljevanjem sodelujoči uporabljajo pornografijo. Je pa upadla “kvaliteta” oziroma ugodje, ki ga čutijo med ali po samozadovoljevanju. Kar 60 % anketirancev je povedalo, da je njihovo samozadovoljevanje v času korone manj prijetno. Kljub temu udeleženci ankete ne posegajo pogosteje po spolnih pripomočkih, ki bi jim lahko pomagali pri ugodju med samozadovoljevanjem.

60 % anketirancev je odgovorilo, da je samozadovoljevanje manj prijetno.

V raziskavi so preverjali tudi pogostost in kvaliteto spolnih odnosov v času korone. Za boljše razumevanje so anketirance ločili na tiste v zvezi in samske.

Samski udeleženci in udeleženke so povedali, da se je pogostost njihovih spolnih odnosov zmanjšala kar v 55 %, medtem, ko se je pogostost posteljnih norčij pri osebah v resnih zvezah zmanjšala le pri 34 %. Samski in samske so tako imele manj spolnih odnosov, v anketi pa so v večjem delu (kar 25 %) povedali tudi, da je po njihovem mnenju upadla tudi kvaliteta spolnih odnosov.

55 % samskih pravi, da imajo manj spolnih odnosov, le-ti so slabši.

Preberi še:  Včeraj manj kot tisoč novih okužb

Kaj vse so Slovenci in Slovenke pripravljeni narediti za posteljne užitke so preverjali s vprašanjem o kršenju omejitev v času “korona krize”. Za srečanje, ki je ali bi lahko vključevalo spolne odnose je kar 30 % samskih anketirancev povedalo, da so kršili eno izmed omejitev.

Podatki so pokazali, da so kršili prepoved prehoda občinskih ter regijskih meja, policijsko uro in pravila distance.

30 % jih je kršilo omejitve za spolni odnos.

Pri parih, ki se identificirajo kot pari v resni zvezi, se kvaliteta in užitek med spolnostjo ni spremenila. Kar 75 % anketirancev je povedalo da je enaka, dodatnih 12,5 % je povedalo, da so še bolj zadovoljni v spolnosti. Podatki so drugačni, ko so preverjali zadovoljstvo v zvezi. Rezultati so pokazali nekoliko manj zadovoljstva, kar 28 % udeleženih v raziskavi je povedalo, da so manj zadovoljni v svoji zvezi.

12,5 % parov seksa bolje in prijetneje.

Najpomembnejši poudarki ankete.

  • 60 % anketirancev se počuti slabše, kot pred korono.
  • 60 % jih je odgovorilo, da je samozadovoljevanje manj prijetno.
  • 55 % samskih udeležencev in udeleženk pravi, da imajo manj spolnih odnosov, le-ti so slabši, pri tistih, ki so v zvezi. Takšnih je le 34 %.
  • 30 % samskih anketirancev je povedalo, da so kršili omejitve, najpogosteje s kršenjem policijske ure.

VIR: Peter Mesarec, laloka.si

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun